Război în Gaza, ziua 221. Luptele se intensifică între Israel și militanții...

Război în Gaza, ziua 221. Luptele se intensifică între Israel și militanții conduși de Hamas în nordul și sudul Fâșiei Gaza

0
DISTRIBUIȚI

Confruntările dintre Israel și militanții din Hamas, Jihadul Islamic și din facțiuni palestiniene mai mici s-au intensificat peste noapte, devenind unele dintre cele mai violente din ultimele luni, atât în nordul, cât și în sudul Fâșiei Gaza, au declarat miercuri ambele părți.

În Gaza se dau lupte violente, atât în nord, cât și în sud, între armata israeliană și militanții Hamas, ai Jihadului Islamic și ai altor grupări insurgente palestiniene.

Tancurile israeliene au ajuns în cartierele dens populate și pe străduțele înguste ale bastionului militanților din Jabalia, în nord-est, întâmpinând o rezistență puternică. Locuitorii au declarat că armata a distrus grupuri de case în zone în care nu a mai pătruns până acum, relatează Reuters.

Jihadul Islamic, aliat al Hamas, a declarat că militanții săi au ucis și rănit soldați israelieni în timpul unor confruntări violente în Jabalia, cea mai mare dintre cele opt tabere de refugiați construite în Gaza după războiul arabo-israelian din 1948.

La rândul său, armata israeliană a declarat că a început o operațiune în cursul nopții împotriva „agenților și infrastructurii teroriste” din centrul orașului Jabalia.


„Trupele FDI din zonă s-au angajat în lupte intense cu zeci de celule teroriste și au eliminat un număr mare de teroriști”, se arată într-un comunicat al armatei.

În Rafah – orașul din extremitatea sudică a Fâșiei Gaza, unde peste un milion de palestinieni se adăpostesc de luptele din alte zone, trupele au continuat să opereze în cartierele Al-Salam și Jeneina din est și, de asemenea, în sud-est, au arătat locuitorii.

Israelul a declarat că trupele sale au atacat un complex de antrenament al Hamas din estul Rafah, ucigând militanți în lupte corp la corp și găsind cantități mari de arme.

Israelul a ordonat civililor să evacueze anumite zone din Rafah, iar UNRWA, principala agenție de ajutorare a Națiunilor Unite din Gaza, estimează că aproximativ 450.000 de persoane au părăsit orașul începând din 6 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.