Război în Gaza, ziua 230. Trupurile a trei ostatici răpiți în sudul...

Război în Gaza, ziua 230. Trupurile a trei ostatici răpiți în sudul Israelului la 7 octombrie au fost găsite în Gaza

0
DISTRIBUIȚI

Trupurile a trei ostatici răpiți în sudul Israelului la 7 octombrie au fost găsite în Gaza, anunță IDF. Trupurile lui Michel Nisenbaum, Hanan Yablonka și Oryon Hernandez Radoux au fost returnate în Israel pentru a fi înmormântate, potrivit Forumului Familiilor Ostacilor.

Corpurile a încă trei ostatici uciși pe 7 octombrie au fost găsite în Gaza, a anunțat armata israeliană.

Forumul familiilor ostaticilor i-a numit ca fiind Michel Nisenbaum, Hanan Yablonka și Oryon Hernandez Radoux – și a declarat că trupurile lor au fost returnate în Israel pentru înmormântare.

„Întoarcerea dureroasă a lui Michel, Hanan și Oryon este o altă suferință pentru cele 125 de familii ale ostaticilor, care împărtășesc durerea, tristețea și îngrijorarea nesfârșită”, a declarat Forumul, conform Sky News.

Cadavrele au fost identificate de oficiali medicali de la Institutul Național de Medicină Legală din Israel și de poliția israeliană, a precizat armata.

Michel Nisenbaum, în vârstă de 59 de ani, era un cetățean braziliano-israelian din Sderot care a fost răpit de Hamas în timp ce încerca să își salveze nepoata de patru ani, potrivit grupului de ostatici.


El avea două fiice și șase nepoți, dintre care pe cel mai mic nu a avut ocazia să-l cunoască.

Hanan Yablonka, în vârstă de 42 de ani și originar din Tel Aviv, era un „tată devotat și iubitor” pentru Yarin, de 9 ani, și Emily, de 12 ani. El participa la un festivalul când a fost capturat pe 7 octombrie, când Hamas a trecut peste granița din sudul Israelului și a ucis 1 200 de persoane, devenind cea mai sângeroasă zi din istoria țării. Aproximativ 250 de persoane au fost răpite.

Oryon Hernandez Radoux, în vârstă de 30 de ani și cetățean franco-mexican, se afla la același festival, împreună cu partenera sa, Shani Louk, și cu prietenul lor Keshet Casarotti. Atât Louk, cât și Casarotti au fost uciși de militanți Hamas.

Acest lucru vine după ce săptămâna trecută au fost descoperite cadavrele altor patru persoane.

Aproximativ jumătate dintre ostaticii luați la 7 octombrie au fost eliberați, majoritatea în cadrul unor schimburi cu prizonieri palestinieni deținuți de Israel în timpul unui armistițiu de o săptămână în noiembrie.

Israelul afirmă că aproximativ 100 de ostatici sunt încă captivi în Gaza, împreună cu trupurile a încă aproximativ 30 de persoane.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis că va elimina Hamas – grupul militant care conduce Gaza – și va aduce înapoi toți ostaticii, dar a făcut puține progrese.

El se confruntă cu presiuni pentru a demisiona, iar SUA a amenințat că își va reduce sprijinul din cauza situației umanitare din Gaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.