Război în Ucraina, ziua 811. Zelenski își amână călătoriile în străinătate după...

Război în Ucraina, ziua 811. Zelenski își amână călătoriile în străinătate după ce rușii au intrat într-un oraș de frontieră

0
DISTRIBUIȚI

Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, și-a amânat călătoriile în străinătate după ce infanteria rusă a intrat în orașul de frontieră Vovchansk, din regiunea ucraineană Harkov. „Situația este extrem de dificilă”, a declarat un oficial al poliției din orașul ucrainean atacat de ruși.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, și-a amânat miercuri toate călătoriile în străinătate, în timp ce situația de pe câmpul de luptă a continuat să se deterioreze, iar Kievul a declarat că infanteria rusă a intrat în orașul de frontieră Vovchansk din regiunea Harkov.

Capturarea orașului aflat la 5 kilometri de graniță ar fi cea mai importantă victorie a Rusiei de când a lansat vineri o incursiune în regiunea Harkov, deschizând un nou front și forțând Kievul să trimită de urgență întăriri.

Asaltul menține în dificultate forțele Ucrainei înainte de ceea ce Zelenski a spus că ar putea fi o mare ofensivă rusă în următoarele săptămâni.


Moscova a câștigat încet teren în est în ultimele luni, notează Reuters.

„Situația este extrem de dificilă. Inamicul ia poziții pe străzile orașului Vovchansk”, a declarat Oleksi Kharkivski, un oficial al poliției din Vovchansk.

Trupele ucrainene s-au regrupat pe poziții „mai avantajoase” în două zone din regiunea Harkov, inclusiv în Vovchansk, a anunțat armata ucraineană.

Dmytro Lazutkin, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, a declarat că grupuri de infanteriști ruși au intrat în oraș, pe care analiștii militari consideră că Moscova trebuie să îl captureze pentru a-și continua ofensiva în acea direcție.

Aproape 8.000 de persoane au fost evacuate din Vovchansk și din zonele de frontieră de la atacul de vineri al rușilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.