Salvare cu mari emoţii pentru CSC Dumbrăviţa. Un singur gol, diferenţa dintre...

Salvare cu mari emoţii pentru CSC Dumbrăviţa. Un singur gol, diferenţa dintre „B” şi „C” în jocul final cu Ceahlăul

0
DISTRIBUIȚI
Foto: CSC Dumbrăviţa / Facebook

CSC Dumbrăviţa, singura echipă timişeană din Liga 2 din acest sezon, şi-a asigurat locul la acest nivel şi pentru ediţia 2024-25. Nu fără dramatism. Ceahlăul Piatra-Neamţ, fără probleme în clasament, a revenit pe tabelă şi a pus presiune pe alb-verzi, într-un joc cu doi jucători eliminaţi, unul de fiecare parte şi două goluri după două gafe, una de fiecare: 1-1!

Dejul avea meci uşor acasă cu codaşa din Alexandria iar calculele hârtiei s-au respectat, deşi a fost doar 1-0 pentru Unirea. Ardelenii, care mai sperau să supraviţuiască la capătul unei curse nebune de recuperare a punctelor, mai aveau însă nevoie ca Dumbrăviţa să piardă pe teren propriu cu moldovenii.

Desfăşurarea jocului de pe arena „Ştefan Dobay” părea să fie ideală pentru gazde, care au deschis scorul în minutul 10, în urma autogolului fundaşului Taraduda, care, fără adversar lângă el în careu, a deviat „libera” de la mare distanţă executată de Martinov suficient cât să-l prindă pe picior greşit pe Krell. Acest gol, chinuit sau nu, avea până la urmă să facă diferenţa dintre salvare şi retrogradare pentru elevii lui Cosmin Stan.

Ambele echipe au avut apoi tentative destul de slabe în ofensivă dar spre finalul partidei lucrurile s-au animat subit.


Paulevici, care a fost ca de obicei activ în faţă, a primit în minutul 83 al doilea cartonaş galben. Ceahlăul a replicat imediat, la un minut distanţă, Savu a profitat de respingerea slabă a lui Toroc şi a trimis un lob care a căzut aproape de bara din dreapta a portarului nerepliat la timp. În prelungiri gazdele au încercat să ascundă mingile sau să facă orice pentru a-i opri pe oaspeţii hotărâţi să mai puncteze o dată. În minutul 90+3 un om de ordine a încercat să tragă de timp neoferind balonul lui Petkov la un aut de margine. Bulgarul şi-a pierdut cumpătul şi l-a scuipat, fapt văzut de Stan, dar nu a fost nevoie de prea multe proteste căci şi al patrulea oficial era în zonă. Astfel a venit şi a doua eliminare a partidei. Cu toate astea moldovenii au mai aruncat câteva baloane periculoase în careul lui Toroc, care a scăpat până la urmă de un al doilea gol azi.

Cu acest egal, deşi Dumbrăviţa a terminat la egalitate de puncte cu Dejul (ambele 27 pt.), aflat la nouă puncte în spate la startul play out-utului, ea este supravieţuitoarea, deoarece ardelenii au început această fază a campionatului pe o poziţie inferioară, acesta fiind criteriul de departajare în caz de egalitate de puncte. Aşadar CSC Dumbrăviţa rămâne în Liga 2 deşi pe site-ul federaţiei frfotbal.ro Dejul figurează la această oră deasupra.

Rămâne de văzut dacă alb-verzii vor fi singurii timişeni în următoarea stagiune la acest nivel sau li se vor alătura Ghiroda ori Poli. Cele două sunt adversare în semifinalele barajului de promovare din Liga 3 în L2.

CSC Dumbrăvița: P. Toroc – R. Morariu, Zurbagiu (cpt.), Scutaru, Ghinescu – Martinov, Salhi – Băluțoiu, Ekmekci (74, Horcea), Sofran (85, Ristin) – Paulevici. Antrenor: Cosmin Stan.

Ceahlăul: Krell – Pedro Albino (46, Petkov), Taraduda, Forizs (73, M. Savu), T. Oltean – Onișa (46, Copoț-Barb), M. Motaru – P. Petre (69, Jaquite), Neicuțescu, Llullaku (cpt., 76, Cortelezzi) – Buziuc. Antrenor: Cristian Pustai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.