Scandal politic total la Timișoara. Dominic Fritz, motiv mincinos ca să-i retragă...

Scandal politic total la Timișoara. Dominic Fritz, motiv mincinos ca să-i retragă viceprimarului Tabără toate atribuțiile UPDATE Reacția liberalului Tabără

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Dominic Fritz a declanșat războiul politic total în prima zi de campanie și s-a folosit de un fals pretext pentru a-l lăsa pe viceprimarul Tabără fără atribuții.

Astfel, după scandalul dintre reprezentanții Forța Dreptei și cei ai AUR, care s-au întâlnit în prima noapte de campanie la un panou de afișaj, primarul Dominic Fritz a anunțat că îi retrage toate atribuțiile viceprimarului liberal Cosmin Tabără, care nici măcar nu a fost acolo.

Într-o postare pe Facebook, primarul USR a susținut că Ilie Sîrbu, candidatul AUR la Primăria Timișoara, prezent la incidentele de aseară, este consilierul lui Cosmin Tabără, deși acesta și-a dat demisia încă din luna martie, când s-a înscris în partid.

„La răscruce trebuie să te hotărăști în ce direcție mergi. I-am retras toate atribuțiile viceprimarului PNL Cosmin Tabără, după incidentul de aseară. Echipa consilierului său personal, Ilie Sârbu, care este candidatul AUR la primărie, s-a comportat inacceptabil. AURiștii au întrerupt cu violență verbală și fizică evenimentul nostru de punere a primului afiș din Piața Unirii. L-au îmbrâncit inclusiv pe viceprimarul Ruben Lațcău, care la un moment dat stătea între mine și agitatori”, a scris Dominic Fritz

„Cosmin Tabără candidează pe lista echipei Robu-PSD pentru consiliul local.


Când ești cu un picior în barca PSDPNL și cu un picior în barca AUR, cu cel mai apropiat colaborator al tău candidat la Primărie, nu mai ai un al treilea picior cu care poți fi viceprimar în administrația Fritz. În lupta între înainte și înapoi, m-aș fi bucurat să ia o altă decizie”, mai spune mesajul primarului.

În cei patru ani ai administrației Fritz, Cosmin Tabără a fost unul dintre liberalii pe care primarul s-a putut baza, votând toate proiectele pe care le considera utile orașului, chiar dacă acest lucru i-a adus necazuri în propriul partid.

UPDATE Cosmin Tabără se declară stupefiat de reacția lui Dominic Fritz și îi cere acestuia să înlăture mesajul.

„Am citit stupefiat comunicatul primarului Timișoarei în care anunță că mi-a retras toate atribuțiile de viceprimar și e de părere că eu aș fi în spatele incidentelor din Piața Unirii unde un grup de membri ai Partidului AUR au avut un comportament, în opinia mea, rușinos pentru Timișoara. Dacă în ceea ce privește retragerea atribuțiilor mele ca viceprimar mai că aș înțelege de ce face asta fiindcă a început campania, în schimb presupunerile sale cu privire la faptul că eu l-aș fi influențat pe fostul meu consilier Ilie Sârbu, actualmente candidat AUR la Primăria Timișoarei, mi se par jignitoare. Poate că, în relația cu foștii săi consilieri, Dominic Fritz ar fi capabil de așa ceva, dar să vă fie clar, dle Fritz, eu nu i-am cerut niciunui consilier să facă cel mai mic gest dezonorant. Credeam că, după atâția ani de colaborare ați înțeles măcar atât: că nu aș fi deloc capabil de așa ceva… Sunt un om de onoare, în jurul numelui meu nu a circulat niciun singur zvon negativ cu privire la integritatea mea și, ca atare, îl somez pe dl primar să șteargă acele rânduri ce nu sunt decât niște speculații jignitoare, dezonorante și pentru cel care le inventează. Cât despre retragerea atribuțiilor mele, timișorenii știu foarte bine că, fără insistența mea îndărătnică, atâtea proiecte de suflet ale timișorenilor nici nu s-ar fi născut, nici nu ar fi continuat!”, a transmis Cosmin Tabără.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.