Se apropie o nouă ediție a Festivalul Național de Folclor „Petrică Moise”...

Se apropie o nouă ediție a Festivalul Național de Folclor „Petrică Moise” de la Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează în 5 iunie, de la ora 19:00, cea de-a treia ediție a Festivalul Național de Folclor „Petrică Moise”, un regal folcloric care va avea loc la Convention Center din Timișoara.

Festivalul aduce un omagiu personalității și operei bănățeanului Petrică Moise, care, de-a lungul carierei sale, a colaborat cu cele mai cunoscute ansambluri folclorice din țară. A avut turnee în Ungaria, Austria, Germania, Franța, Italia, Elveția, Suedia, Canada, SUA și Australia, unde a făcut cunoscut cântecul bănățean, și-a exprimat forța creatoare în albume pline de farmec și inspirație cum ar fi „Câte-n lume vin și trec”, „Acuș’ am 50 de toamne”, „Din Lada cu Zăstre” sau „Cântări Noi, Cântări Bătrâne” și a primit aplauze la scenă deschisă cu interpretări și creații originale cum ar fi „Țara mea-i Banatu’ meu”, „Două vieți dac’aș avea,” „Două mândre din Chișoda” sau „Lumea asta-i cum o vezi”.

Invitați în recital sunt artiști de prim rang ai muzicii populare: Aurel Tămaș, Vasile Conea, Steliana Sima, Carmen Popovici Dumbravă, David Crișan, Liliana Laichici și Grupul Crăițele, Andreea Chisăliță, Roxana Goia, Georgiana Necșa și Luminița Safta.


Orchestra de Muzică Populară a Românilor din Voidovina, dirijată de Roman Bugarin, va acompania recitalul cunoscuților interpreți ai muzicii populare  Ciprian Roman și Valentina Secheșan iar acompaniamentul este asigurat de orchestra ansamblului profesionist „Banatul”, avându-l ca dirijor pe Sebastian Roșca iar coregrafia poartă semnătura maeștrilor Brândușa și Nicolae Stănescu.

Invitațiile sunt disponibile pe www.eventim.ro, începând cu 27 mai, ora 11:00.

1 COMENTARIU

  1. Sunt disponibile pentru cine? Ca noi, oamenii de rand, nu avem acces la ele. De ce nu se organizeaza acest eveniment pentru populatie? O mizerie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.