Seară de rock cu una din cele mai longevive trupe autohtone, Celelalte...

Seară de rock cu una din cele mai longevive trupe autohtone, Celelalte Cuvinte, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Formația Celelalte Cuvinteva susține un concert extraordinar la Timișoara, evenimentul urmând să se desfășoare vineri, 17 mai, de la ora 20, la M2 Event Venue.

Primul concert al legendarei formații a avut loc în 13 decembrie 1981, la Casa Studenților din Timișoara.

„Aveam posibilitatea de a da un concert integral la Casa Studenților. Înainte cu destul timp (sala era foarte ocupată cu multe spectacole) s-a găsit singura dată posibilă, 13 decembrie. Nu mi-a plăcut ideea datorită numărului despre care se spunea că ar purta ghinion, dar nu am avut ce face. Trebuia să avem repertoriu măcar de 50 de minute – o oră.


Deoarece eram aproape total necunoscuți publicului timișorean am invitat pentru prima parte a concertului un duet timișorean de folk foarte cunoscut și apreciat în acele vremuri – Adrian Dinu Schwartz și Miruna Mureșan. După câteva probe anemice de sunet cu amplificatoarele Vermona din dotarea Casei Studenților am început să așteptăm. Era ora 15. Sâmbătă. La ora 20 era pus concertul. Peste toate a început să și ningă gros. Stăteam cu capul în palme la geamul Casei Studenților și mă întrebam cu groază… cine naiba o să mai vină la concertul ăsta? Sala era ocupată de public pe trei sferturi și, până am început noi, aproape că se umpluse. Surpriză mare. S-a cântat bine, cu chef… și lumea a plecat mulțumită acasă. Acesta este actul oficial de naștere al trupei, chiar dacă începuturile au fost mai în spate“, își amintește solistul trupei Celelalte Cuvinte, Călin Pop.

Celelalte Cuvinte este una dintre cele mai longevive trupe rock din România. Păstrându-şi, de-a lungul timpului, atât componenţa cât şi stilul, Celelalte Cuvinte a devenit o trupă-legendă a rockului românesc, cu o identitate aparte. Sonorităţile muzicale Celelalte Cuvinte sunt identificate imediat de orice fan. Niciodată comercialul nu a fost un criteriu de creaţie sau interpretare în cazul de faţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.