Fost preşedinte CJT, actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu e convins că PSD va obţine victorii covărşitoare la alegeri în Timiş şi Caraş-Severin.
Mai mult, Grindeanu susţine că adversarii de la Alianţa Dreapta Unită nu au candidat în aproape jumătate din localităţile din Timiş.
„Sunt vechi în politică, peste doi ani fac 30 de ani de când sunt membru în PSD. Eu înţeleg şi dorinţa unora de a se victimiza, face parte din jocul politic. Vreau să vă spun că am avut discuţii cu Alin Nica înainte de aceste schimbări şi i-am spus că voi insista foarte mult ca pe Timiş să existe candidatul corect la Consiliul Judeţean şi la Primărie şi, PSD-ul, o dată luată această decizie, trebuie să aibă una dintre cele două candidaturi. N-a crezut că acest lucru se va întâmpla. Mă rog, ţine de domeniul trecutului, când şi-a dat seama că lucrurile încolo merg, şi-a dat seama că trebuie să aibă un dialog. A încercat un dialog şi s-a făcut public cam toate lucrurile care s-au întâmplat. Vă aduceţi aminte că în acele zile când s-a făcut această alianţă şi era hotărât. Domle pleacă 20-30. Din ce am înţeles a plecat doar unul, cel din satul în care locuieşte domnul Nica, în rest n-a plecat niciun primar… În Timiş sunt 99 UAT-uri, municipii, oraşe… Păi eu vă spun că deştepţii ăştia, toţi s-au unit şi s-au găsit după ce s-au criticat patru ani, Fritz cu Nica, şi să vedeţi dacă nu s-au criticat, boicotat, unii pe alţii pe întreaga durată a mandatului. Nu au candidat în 41 de localităţi din 99! Deloc! Mult iubitul conducător al judeţului… Nu au găsit dinăştia care urăsc această alianţă? Nu pot să cred aşa ceva dacă e aşa de mare valoare… sunt 41, aproape jumătate. Asta spune ceva”, a declarat Sorin Grindeanu la PRESSALERT LIVE.
Ministrul e convins că PSD va obţine victorii in corpore în zona Banatului, începând cu cea a lui Alfred Simonis la şefia CJT: „În mod normal, dacă nu se fac greşeli şi se face mobilizarea pe care noi ştim să o facem tot timpul. Dacă suntem atenţi nu avem cum să pierdem. Dar, repet, campania trebuie să continue, trebuie mobilizare, trebuie explicat ce vrem să facem. Trebuie să scoatem în evidenţă toate lucrurile bune pe care putem să le facem. Şi atunci emoţiile nu vor fi, din contră, eu cred că vorbim de majoritate peste tot. Şi la Consiliul Local şi la Consiliul Judeţean… Pe mine mă interesează ca şi Timişul şi Caraşul să aibă preşedinţi de consiliu judeţean de la PSD. Şi vor avea. Vom avea Lugojul, vom avea în Caraş, dacă tot vorbim de Banat, toate oraşele vor fi câştigate de PSD. Va fi bătălie pe Reşiţa, dar în rest toate oraşele din Caraş vor avea primar PSD. În Timiş vom recâştiga Lugojul. Eu chiar îl felicit că a acceptat să intre în această bătălie (Dobra), am avut multe discuţii cu el în ultimele luni, cum am avut şi cu Simonis. Nu prea-şi dorea nimeni, nici unu, nici celălalt, dar noi am mai câştigat nişte alegeri prin 2016, am câştigat când toată lumea a tras şi şi-a pus energiile în aceeaşi direcţie. Şi asta am încercat să le transmit şi acum şi au înţeles. Şi veţi vedea că o să câştigăm lejer alegerile şi în Timiş şi Caraş”.
„La Timişoara e o bătălie cum n-a mai fost. Ştiai dinainte, patru mandate e Ciuhandu, dupaia a venit USL-ul era clar că vine Robu, două mandate. A fost clar în ultimele săptămâni din campania 2020 că pierde Robu. Acum e o bătălie pe care nu ştii într-un final cine e câştigător. Sigur că avem sondaje, sigur că Nicolae Robu e în faţă, trebuie să menţinem ritmul. Poate că după generaţia de care aparţin poate ar fi trebuit să mă simt mai apropiat de Fritz. Atâta timp cât PSD-ul nu are un candidat membru PSD în acest moment. PSD-ul şi simpatizanţii noştri vor vota cu Nicolae Robu, după cum bine ştiţi”, a spus Grindeanu despre particularităţile în privinţa oraşului de pe Bega.
Altfel, pesedistul e un critic vehement al politicii duse de Dominic Fritz, care nu ar fi reuşit să profite deloc de poziţia temporară a USR-ului în fruntea guvernului, cel puţin în privinţa PNRR: „Nu prea s-a făcut nimic. Lăsaţi-mă cu Facebook.
Că dacă mă iau după Facebook şi ce spun domnii ăştia, multe dintre ele nu au legătură cu realitatea. Noi sau unii au tot promovat ideea asta că noi suntem extraordinar de buni şi de frumoşi. Primarii noştri sunt sau atât au fost de buni în ăştia 30 de ani, că ăia, zmeii ăia, balaurii ăia de la Bucureşti, au ce au cu Timişoara şi cu competenţii noştri de primari, şi nu ne dau bani să facem diverse proiecte, de aia n-avem stadion, n-avem sală polivalentă, d-aia până în 2024 nu am ajuns să avem centură, pentru că au avut unii ce au avut cu noi. Dar n-or avut şi cu Oradea, n-au avut cu Clujul, Braşovul, ca să dau oraşe care nu sunt conduse de primari PSD, că aşa pot să dau şi exemple precum Craiova, dar are un stadion ultramodern, are o sală polivalentă extraordinară, are centură de jur împrejur, dar noi râdem. Că noi suntem altcumva. Revenind, înţeleg victimizarea asta. Înţeleg când ai venit primar, în 2020, imediat au avut alegerile parlamentare, şi ai avut deputat de Timiş. Ce să vezi, ministru al Transporturilor, pe domnul Drulă, ce să vezi, ai avut la Fondurile europene pe Ghinea. Membru USR. Domnule s-a făcut acel PNRR, de către Ghinea. Ce a trecut Fritz în acel PNRR pentru Timişoara?… (traseul Revoluţie) cu plăcuţe, tot respectul! Ştiţi ce a trecut Boc, metroul! Cine l-a oprit? PSD-ul? Putea să treacă lucruri mari pentru oraşul pe care-l conduce, până în iunie, până îl mai conduce. Nu chestiuni, care pentru un oraş de anvergura Timişoarei, sunt lucruri pe care poţi să le faci din venituri proprii, nu-ţi trebuie bani din PNRR. Cum să nu fiu revoltat, eu trăiesc în Timişoara, familia mea e în Timişoara, în fiecare weekend când termin vin acasă. Dincolo de culoarea politică şi de simpatie, eu vreau să trăiesc într-un oraş care se dezvoltă, care nu-i ţinut în loc. E posibil aşa ceva? Cine l-a oprit, Drulă de la Transporturi, sau Ghinea… sau incompetenţa sa de a nu fi în stare să pună un proiect care să stea în picioare în PNRR? Noroc cu Simonis că a făcut aşa push ca să se dea sumele necesare ca timişorenii să nu rămână în frig şi fără apă caldă. De asta trebuie să plece acasă. Acest PNRR nu e o politică care să apară din programele operaţionale obişnuite. A fost o extrafinanţare, de care Timişoara nu a profitat. Şi administraţia locală nu a fost în stare să propună proiecte majore, aşa cum Clujul a putut”.
„Au fost ani pierduţi. Credeţi că dacă nu aveam să ocup funcţia la Ministerul Transporturilor, poate că anumite proiecte nu erau fezabile, dar trebuie să te baţi pentru ele. De fiecare dată când veneam aici şi spuneam că nu-mi dă autorizaţie de construcţie pentru CFR, că la Drumul Boilor s-a angajat să facă ceva… acum trei luni a terminat, deşi la prima mea vizită, la final de 2021, am venit aici, am avut o întâlnire la Prefectură şi l-am chemat, a venit, i-am spus că vrem să terminăm intersecţia de pe centură cu Drumul Boilor. Da da da, acum trei luni au rezolvat… M-a căutat când veneam aici şi trăgeam câte un semnal de alarmă. Nu-mi aduc aminte (la Bucureşti), răspund la toate telefoanele indiferent de culoarea politică… Ştiţi foarte bine că acea stradă (n.r. Cezar) sau ce s-a dărâmat acolo, e scandal de câţiva ani. Trebuie să vină campania ca să facem ceea ce trebuia făcut de mult? Am înţeles. Ştiţi care e atuul principal şi al lui Simonis şi al lui Robu? Faptul că, aşa cum stau lucrurile acum, în mod clar vom avea o majoritate de acelaşi tip după alegerile parlamentare. A dat stabilitate această majoritate PSD-PNL.. Atuul principal al celor doi e că aceste proiecte, unele le-am reamintit, ce ţin de infrastructură, altele, de stadion, şi ştiţi foarte bine că s-a ţinut pentru prima dată o şedinţă de guvern la Timişoara, unde s-au aprobat indicatorii tehnico-economici. Lucruri care ţin de continuarea de dezvoltare a oraşului. Pe spitale, Institutul Oncologic. Toate acele lucruri trebuie a fi făcute de oameni care ştiu să se bată pentru aceste proiecte. Iar cei doi, cu susţinerea necesară, eu, cât pot să le ofer, aşa cum bine ştiţi, o fac, pentru că o fac pentru judeţul şi oraşul meu””, a subliniat Grindeanu.
„Atunci în 2016, când am câştigat Consiliul Judeţean, am stat doar şase luni, din păcate. Probabil a fost una din deciziile proaste ale mele, aceea de a pleca din postura de preşedinte CJT şi a merge într-o funcţie numită. Cred că ar fi trebuit să duc până la capăt mandatul pe care mi l-au dat timişenii. Am trecut peste… Am regretul, am început proiecte, lărgirea la patru benzi, care abia acum apare pe final, spre Giarmata…”, a conchis ministrul Transporturilor.
D.le ministru, cum se face ca este incurajat si propus pe lista de consilieri ai comunei Sandra primarul demis de ANI pentru incompatibilitate?
Oare dv. sunteti de acord ca acest inculpat sa aiba in continuare in mana soarta bugwtului comunei si banii de la guvern?, stiind ca banii din buget i-a tocat pe tot felul de chefuri si pentru interesul famgliei.
Noi v-am considerat un om corect si cu spirit de dreptate.
Ati face un mare serviciu locuitorilor comunei Sandra de a stopa derapajele clanului SAVU.