Tinerii timișoreni pasionați de artă, invitați să se înscrie la un atelier...

Tinerii timișoreni pasionați de artă, invitați să se înscrie la un atelier inedit

0
DISTRIBUIȚI

Laboratorul de restaurare al Muzeului Național de Artă Timișoara continuă programul ECoC 2023 cu o nouă etapă a proiectului Baroc Reloaded by MNArT, prin organizarea unui atelier intitulat „Zoom!In Baroque”, prin care tinerii sunt așteptați să exploreze alături de specialiștii muzeului secretele picturilor baroce, folosind tehnologia de vârf. „Zoom!In Baroque” reliefează perspectivele interdisciplinare dintre artă și inovație, valorificând noile tehnologii disponibile în laboratorul de restaurare vizitabil al muzeului de artă timișorean,  în raport cu opere selecționate din colecțiile muzeului.

Proiectul, care este finanțat de CJT și beneficiază de fonduri guvernamentale prin echipamente și dotări care deservesc infrastructura muzeului, având ca obiectiv principal cercetarea, educarea și inovarea în domeniul muzeal, conturează un itinerar spectaculos între arta tradițională, tehnologiile moderne, multidisciplinaritatea științelor muzeale și educația creativă a tinerei generații în cadrul muzeelor, cu accent pe patrimoniul mobil al Timișoarei.

Această etapă a proiectului se va desfășura în zilele de 13, 15 și 17 mai, și se adresează școlilor din municipiu și județ, elevilor, studenților, tinerilor cercetători și tuturor persoanelor cu vârste între 13 și 19 ani, preocupate de activitatea muzeului.


Formularul de înscriere este disponibil online, prin accesarea linkul-ui https://forms.gle/mx8KWpivVLEJ9JEP9.

Participanții vor avea posibilitatea de a lucra sub coordonarea echipei muzeului, folosind tehnologii de excepție pentru prospectarea patrimoniului, inclusiv un sistem de inspecție de ultimă oră, unic în muzeele din România. La finalul celor trei ateliere, fiecare participant va primi un certificat MNArT-BYMS (MNArT-Baroque Young Museum Scholar). Participanții vor avea ocazia să descopere detalii inedite de tehnică picturală, micro-cadre și texturi, panoramare, straturi și sub-straturi ale picturilor baroce de secol XVII-XVIII și modelele lor 3D în patrimoniul muzeului de artă, acolo unde fizica, chimia, literatura și pictura se întrepătrund.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.