Vara îşi intră în drepturi în vestul ţării. Prognoza meteo pentru următoarele...

Vara îşi intră în drepturi în vestul ţării. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

0
DISTRIBUIȚI

soare vreme

Termperaturile vor depăși mediile obișnuite pentru luna iunie pe parcursul următoarelor patru săptămâni. Ploile vor fi deficitare, potrivit prognozei pentru perioada 27 mai – 24 iunie.

27 mai – 3 iunie

Temperatura medie a aerului se va situa peste mediile multianuale în majoritatea regiunilor, dar mai ales în vestul, nordul și centrul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în vestul, nordul și estul teritoriului, în timp ce în rest vor fi deficitare.

3 – 10 iunie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în sudul, estul și local în centrul teritoriului și se va situa în jurul mediilor multianuale în rest.


Regimul pluviometric va fi excedentar în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, în timp ce în rest cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă.

10 – 17 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste mediile multianuale la nivelul întregii țării. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor deficitare local în nord-est și sud.

17 – 24 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice ale perioadei în toată țara. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar îndeosebi în regiunile centrale și apropiat de cel specific pentru această săptămână în restul teritoriului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.