Cristi Bărbuţ a revenit în elită după aventura scurtă de la Politehnica...

Cristi Bărbuţ a revenit în elită după aventura scurtă de la Politehnica Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

Cristi Bărbuţ şi-a găsit rapid o nouă echipă în elită după nici trei luni petrecute la Politehnica, în Liga 3. Timişoreanul a semnat cu nou promovata Unirea Slobozia, formaţie în care mai evoluează un fost component al alb-violeţilor – Ionuţ Coadă.

Încă un jucător de la Poli Timişoara merge sau revine în elită, deşi clubul de pe Bega pare mai degrabă în suferinţă. Bărbuţ a fost anunţat oficial ca jucător al ialomiţenilor, care se află în premieră în primul eşalon după ce formaţia pregătită de Adrian Mihalcea a câştigat campionatul Ligii 2.

Bărbuţ (29 ani) revine astfel după nici jumătate de an în SuperLigă, după despărţirea de Hermannstadt în iarnă. El a acceptat o înţelegere pe termen scurt acasă la începutul lui aprilie, dar a debutat nefericit pentru Politehnica, accidentându-se după doar câteva minute de joc în jocul din runda a doua a play-off-ului C8, la Oradea, când bănăţenii au cerut şi acordarea unei lovituri de pedeapsă.


Bărbuţ a suferit la acea fază o entorsă destul de gravă, fiindu-i imobilizat piciorul pentru câteva săptămâni. El a încercat să revină la timp pentru jocurile de baraj cu Ghiroda, dar probabil a evoluat forţat în cele câteva zeci de minute în care a fost în teren. A rămas astfel cu doar patru meciuri bifate la SSU Politehnica Timişoara, care a ratat accederea în finala barajului pentru Liga 2 după 0-2 şi 1-0 cu CSC Ghiroda.

Ionuţ Coadă (26 ani) a promovat cu Unirea Slobozia din postura de jucător de bază al ialomiţenilor – 28 meciuri jucate şi două goluri marcate în stagiunea trecută.

Poli mai era în negocieri cu Petrolul pentru transferul definitiv al lui Denis Radu, care a evoluat în ediţia 2023-24 sub formă de împrumut la prahoveni.

Un alt ex-alb-violet a promovat în elită la finele primăverii. E vorba de Daniel Benzar, care a şi marcat în meciul care a consfinţit revenirea pe prima scenă a Gloriei Buzău.

Până acum Politehnica l-a anunţat la capitolul despărţiri după sezonul 2023-24 doar pe mijlocaşul Sorin Careba, accidentat grav la picior în presezon şi căruia i s-a găsit între timp şi o problemă la inimă, fapt care l-a forţat practic pe tânărul jucător să renunţe din păcate la activitatea sportivă de performanţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.