Delicatese tradiționale în parfum de trandafiri, într-un eveniment Banat Brunch

Delicatese tradiționale în parfum de trandafiri, într-un eveniment Banat Brunch

0
DISTRIBUIȚI

În luna iunie, când plantația de Rosa de Pesce și Sanset Grusea a familiei Grecu din localitatea timișeană Curtea este în floare și aerul este înmiresmat de parfumul trandafirilor, tanti Stela ne pregătește o zi de cultură gastronomică la casa de la numărul 220 a cultivatorilor de trandafiri, în 8 iunie, între orele 11:00 și 15:00.

Oaspeți vor fi așteptați cu un meniu îmbelșugat, din care vor avea ce alege. La aperitive vor avea parte de turtă cu verdețuri (mărar, pătrunjel și ceapă verde), caș dulce de vacă, brânză de oaie de la ciobanul curtean, salată de vinete, brânză dulce cu smântână și verdețuri, caș de capră, ouă cu spanac, turtă cu legume, brânză de vaci, ouă de casă fierte, cașcaval de casă făcut de gazde din lapte de vacă, pită cu untură și boia, platou cu jumări, cârnați din pecină și slănină de porc afumată, usturoi verde, ceapă verde, ridichi, pâine coaptă în „șporhert” sau mălai, urmate de supă cremă de roșii, ciorbă de fasole verde sau „zamă” cu tăiței de găină de casă, iar la felul doi vor fi îmbiați cu fasole zdobită cu prăjeală și cârnaț proaspăt fript, „crumpi” în dubă cu cârnați afumați și salată verde, mazăre bob cu carne de pui, varză nouă călită și cartofi noi cu sos de mărar. La desert vor fi îmbiați cu gogoși calde cu dulceață de trandafiri, dulceață de mure, dulceață de smochine și dulceață de căpșuni, turtă cu trandafiri, plăcintă cu brânză, plăcintă cu măr și negresă cu dulceață de trandafiri, iar ca băuturi, vor fi oferite sirop de trandafiri, apă de turău, socată, cafea și limonadă cu mentă.

Vizitatorii vor avea ocazia să se plimbe cu tractorul în plantația cu trandafiri, să viziteze biserica de lemn din Curtea și muzeul „Casa Curteană”, precum și atelierele de sculptură în lemn, împletit, și, desigur, pe cel de prelucrare a petalelor de trandafiri, și un târg al producătorilor locali.

Participarea se face contra unei donații de 150 lei pentru un adult, 75 lei pentru copii cu vârste între 7 și 14 ani și gratuit pentru copiii sub 7 ani.


Detalii se pot obține pe www.eat-local.ro, unde se fac și înscrierile, sau la sau la ghidul de turism Damaris Sivu, telefon 0723 124 952.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.