Editors, Calum Scott, și Faithless vin la ediția din acest an a...

Editors, Calum Scott, și Faithless vin la ediția din acest an a festivalului Codru, care se mută în Parcul Central din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Codru Festival anunță nume noi care vor urca pe scenă la Timișoara la ediția de anul acesta. Calum Scott, Editors și Faithless (dj set) sunt cei mai noi artiști care completează lineup-ul evenimentului ce va avea loc între 30 august și 1 septembrie. Codru, festivalul care plantează, aduce la Timișoara și anul acesta trei zile de muzică, artă și sustenabilitate. Cei trei se alătură altor nume sonore precum Patrice, Wilkinson, Vița de Vie sau Vama.

Ediția de anul acesta vine cu o altă surpriză pentru fani – Codru Festival se mută din Pădurea Bistra în inima Timișoarei, în Parcul Central din oraș. Aflat la cea de-a patra ediție, Codru a fost inclus de două ori în top 10 festivaluri din Europa la categoria Best Medium Festival în cadrul European Festival Awards. Peste 100.000 de persoane sunt așteptate la Timișoara între 30 august și 1 septembrie.

Festivalul Codru revine anul acesta cu surprize pentru fanii festivalului. În primul rând, cu un nou concept de festival, care aduce farmecul naturii în centrul orașului. Conceptul creativ de anul acesta promite să aducă „Inima Codrului în inima orașului”. Ediția de anul acesta, care va avea loc la kilometrul 0 al Timișoarei, în Parcul Central, pregătește multe activități pentru întreaga familie.

„Anul acesta avem parte de cea mai importantă ediție a festivalului Codru. Va fi prima ediție ce se va desfășura în Parcul Central din Timișoara. Mutarea festivalului în inima orașului nu doar că menține nota verde, dar o și amplifică prin utilizarea resurselor sustenabile și accesul facil pentru participanți. Festivalul devine astfel un model de sustenabilitate urbană și un exemplu de cum se pot organiza evenimente de anvergură fără a compromite mediul înconjurător”, Victor Balaniuc, co-fondator și General Manager Codru Festival.

Ca în fiecare an, Codru promite să fie o experiență multiculturală vibrantă.


Programul va cuprinde două scene principale, concerte live, DJ set-uri, instalații artistice (land art), performance-uri și zone special amenajate pentru copii. Organizatorii au pregătit anul acesta o selecție a unora dintre cei mai îndrăgiți artiști de renume internațional din diferite genuri muzicale. Calum Scott revine în România, alături de Editors, Faithless, Patrice și Wilkinson. Cu toții promit o atmosferă vibrantă și multe ore de muzică live în Parcul Central din Timișoara. Organizatorii urmează să anunțe alte nume noi în perioada următoare.

Editors este o trupă din Marea Britanie care s-a format în 2002 în Birmingham. Trupa a lansat mai multe albume care au avut un succes deosebit. Albumul lor de debut, The Back Room, a fost lansat în 2005 și a conținut hiturile „Munich” și „Blood”, iar în anul următor a primit o nominalizare la Mercury Prize. Pe lângă aprecierile critice și succesul în clasamente, trupa s-a bucurat în mod constant de turnee sold-out și de numeroase apariții la festivaluri. Marca lor de indie rock întunecat este comparată în mod obișnuit cu sunetul unor trupe precum Echo & the Bunnymen, Joy Division, Interpol, The Chameleons și U2.

Încă de la început, festivalul Codru și-a dorit să promoveze artiștii autohtoni. Pe lângă trupe deja consacrate, Codru a lăsat scena deschisă și pentru artiștii locali. Lineup-ul internațional este completat de o serie de artiști îndrăgiți de la noi precum Vița de Vie, Vama, Erika Isac, Ian, Nane, Nouă Unșpe, Oscar, Puya, Rava, care vor completa atmosfera în cele trei zile de festival.
Biletele pentru ediția de anul acesta a festivalului Codru se pot cumpăra de pe site-ul CODRU Festival 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.