EXCLUSIV Situaţie extremă la Poli Timişoara: Continuare cu datorii sau un nou...

EXCLUSIV Situaţie extremă la Poli Timişoara: Continuare cu datorii sau un nou club susţinut şi de autorităţi

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara a ratat promovarea în Liga 2 pe teren, dar dincolo de partea sportivă, problemele financiare ale clubului s-au acutizat. Reprezentanţii acţionarilor majoritari (UPT) au avut deja o întâlnire cu noul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Alfred Simonis, care şi-a arătat deschiderea de a sprijini fotbalul, în mod legal. Cum în prezent clubul e societate pe acţiuni, una care a acumulat datorii, în discuţii s-a pus pe tapet inclusiv înfiinţarea unei noi societăţi, „de la zero”. Aceasta ar urma să fie sprijinită de Univ. Politehnica, CJ Timiş, Primăria Timişoara şi AST Druckeria.

Sâmbătă, suporterii se vor întâlni pentru a discuta variantele. Deocamdată nimic nu e concret. Ce e cert e că clubul a ajuns la datorii de peste 150.000 de euro iar antrenorii pleacă pe capete din centrul juvenil.


Există cel puţin două variante deocamdată. Fie continuarea pentru încă o stagiune, în Liga 3, dar posibil fără participarea juniorilor în competiţiile de Elită, care consumă foarte mulţi bani. Fie chiar înfiinţarea unei noi echipe, din Liga 5 sau chiar 6, ţinând cont că acesta e ultimul eşalon.

Alfred Simonis a avut discuţii cu Florin Drăgan, rectorul UPT. Mesajul şefului CJT ales a fost clar în privinţa părţii legale: „Nu vreau să fac puşcărie!”. Tot ieri, a avut loc o întâlnire între acţionarii clubului, la care a participat şi directorul executiv Costel Pantilimon şi în care părţile implicate au discutat despre situaţia financiară delicată iar cei din Druckeria au fost informaţi despre variante. Suporterii au programată mâine propria întâlnire, nefiind luată nicio hotărâre. Consecinţele unui nou club nu sunt puţine, ţinând cont că cei cu acţiuni îşi pierd practic banii, pe lângă urmările sportive (practic desfiinţarea clubului de Liga 3). În decursul sezonului trecut fanii au dorit mai degrabă plecarea actualei echipe de management şi repreluarea conducerii. Acum însă se analizează un nou model de a continua. Acesta ar putea fi forma în care e organizat la ora actuală clubul din Bistriţa, Clubul Sportiv Gloria 2018, care se pare că deşi e „persoană juridică de drept public” ar avea drept de promovare inclusiv în elită.

Marţi ar urma să fie întâlnirea Consiliului de administraţie a clubului pentru o posibilă hotărâre finală. Conducerea a fost şi ea „ciuruită” în ultima perioadă. Mulţi membri şi-au dat demisia din CA, inclusiv Gheorghe Iova (Cramele Recaş).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.