Expoziție cu lucrările unei artiste germane, la Galeria Park din Timișoara

Expoziție cu lucrările unei artiste germane, la Galeria Park din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Expoziția „Rendez-vous cu…” a artistului plastic Ulla Westerweller, care va fi vernisată duminică, 16 iunie, ora 17:00, la Galeria Park prin prezentarea făcută de profesorul Marcel Tolcea, este o invitație la întâlniri neobișnuite cu oameni, animale, plante și chiar obiecte, cunoscute sau necunoscute, reale sau imaginare, care ne ajută să cunoaștem și să ne cunoaștem pe noi înșine.

„Personal, mă interesează în mod deosebit contactul cu invizibilul care ne înconjoară.Crezul de la Niceea afirma deja: «Credem într-un singur Dumnezeu (…)  toate lucrurile, cerul și pământul, lumea vizibilă și cea invizibilă». Această lume invizibilă mă fascinează. Uneori ni se oferă mici priviri și auzim, simțim și vedem ceva ce în mod normal rămâne ascuns de noi. Tocmai acest moment de întâlnire cu necunoscutul este cel pe care vreau să îl reprezint în lucrările mele și să transmit o idee despre cât de puțin știm și înțelegem de fapt despre ceea ce ne înconjoară și chiar despre noi înșine: ce este oare ceea ce se emană din mine și se concretizează în desene sau colaje pe hârtie și mă privește ca un tu necunoscut?”, mărturisește Ulla Westerweller.

Între anii 1977 și 1982 Ulla Westerweller a urmat studii superioare în domeniul artei și romanisticii la universitățile din Frankfurt, Siegen și Tours, continuate cu studii doctorale, a fost profesor de artă la un liceu din Toulouse, iar din 2002 s-a dedicat exclusiv artei, unul dintre domeniile importante ale diversei sale creații fiind preocuparea pentru necunoscut și invizibil.


Lucrează în principal cu cărbune, creion, cretă de ceară şi de ulei, tuş chinezesc şi alte tuşuri negre şi colorate, culori în acryl şi acuarelă. Multe dintre lucrări sunt realizate cu una sau doar puține linii. A avut mai multe expoziții în România, la Timișoara și Sibiu, în Ungaria, Franța și Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.