Hidroelectrica a inaugurat microcentrala de la lacul de acumulare Poiana Ruscă

Hidroelectrica a inaugurat microcentrala de la lacul de acumulare Poiana Ruscă

0
DISTRIBUIȚI

Hidroelectrica a anunțat joi că a inaugurat Microcentrala (MHC) Poiana Ruscă din județul Caraș-Severin, marcând astfel finalizarea primului proiect de investiție realizat cu finanțare externă.

Potrivit unui comunicat al companiei, investiția în cadrul MHC Poiana Ruscă, în valoare de 5,79 milioane de lei, din care 2,3 milioane au fost finanțați de Grantul EEA & Norway Grants – Islanda, Liechtenstein și Norvegia, este primul proiect Hidroelectrica care a beneficiat de mecanismul financiar disponibil pentru 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România”.

Proiectul are ca scop realizarea unei noi capacități instalate de 0,2 MW, care generează 1,5 GWh/an de energie electrică verde cu zero emisii de CO2.

„Energia electrică se produce prin folosirea debitului de servitute impus în aval de barajul Poiana Ruscă într-o nouă microhidrocentrală automatizată, conectată la rețea.


Proiectul nu are impact asupra mediului, soluția implementată fiind una simplă, cu o tehnologie dovedită și matură în domeniul hidroenergetic, unde Hidroelectrica are o vastă experiență”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, proiectul MHC Poiana Ruscă reprezintă un exemplu de bune practici atât în România, cât și în regiune, și face parte din strategia și politica investițională a Hidroelectrica. Avantajele obținute prin realizarea noilor capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile sunt în beneficiul tuturor companiilor, comunităților, precum și a mediului înconjurător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.