Înscrieri pentru proiectul național de educație muzicală BeatAgora, inițiat de timișoreanul Zoli...

Înscrieri pentru proiectul național de educație muzicală BeatAgora, inițiat de timișoreanul Zoli Toth

0
DISTRIBUIȚI

Programul național de educație muzicală Beatagora, inițiat de către timișoreanul Zoli Toth primește înscrieri pentru următorul an școlar, până în data de 1 iulie.

Programul care a demarat anul trecut își propune să ajungă în cinci ani în 50 de licee din tot atâtea orașe. Primele orașe care au participat la acest program au fost Toplița – Scoala Gimnazială „Miron Cristea”, Blaj – Colegiul National „I.M. Clain”, Rm Vâlcea – Colegiul Național „Matei Basarab”, București – Colegiul Național „Matei Basarab” și Călărași – Colegiul Național „ Mihai Eminescu”). În cadrul acestui program de educație națională muzicală, până acum s-au înființat 12 trupe cu 73 de instrumentiști.

„O țară care nu cântă, e o țară tristă. De ce nu cântă oamenii? Că nu sunt lăsați. Invariabil, în jurul concursului Eurovision sunt întrebat… Când o să mai câștige România ? Răspunsul meu este… când o să cânte. E ca-n fotbal. Dacă nu joacă marea masă fotbal, atunci nu ai cum să ai echipă națională ca lumea. Noi, în 2005 când am fost la Eurovision eram niște absolvenți de academie de muzică.


Eram niște profesioniști în zona aia. Unii care au cântat după noi au fost educați în muzică. Dacă vrem să avem o bază de oameni care sunt educați muzicali, trebuie să se cânte în școli. Ca să se cânte în școli, trebuie să existe materia numită muzică. În zilele noastre în liceele din România, nu există nimic emoțional. Ce ne dorim? O țară în care să fim super profesioniști în combinația dintre unu și zero… dar zero emoție… sau o chestie echiilibrată? Am făcut acest proiect care se numește BeatAgora din acest motiv și ne-am propus să ajungem în decurs de cinci ani în 50 de licee. În primul an am fost în cinci orașe și am dotat școlile cu chitări, microfoane, seturi de tobe și altele. În plus am plătit profesori de muzică care să lucreze cu elevi. Până acum avem trupe de rock și de easy jazz. În plus s-au înființat și laboratoare de muzică. Muzica este foarte importantă. Ne bucurăm că am avut sprijinul celor de la BRD Groupe Societe Generale și așteptăm înscrierile pentru viitorul an școlar”, ne-a declarat Zoli Toth.

Mai multe amănunte despre programul de educație muzicală BeatAgora și înscrierile pentru viitorul an școlar se pot face aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.