Maria Răducanu susține un concert special la deschiderea sezonului Fikl Art Stage...

Maria Răducanu susține un concert special la deschiderea sezonului Fikl Art Stage din Socolari

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook Orașul Jazz

Maria Răducanu va susține un concert special la deschiderea sezonului de la Fikl Art Stage, ineditul centru cultural amenajat de către Gheorghe Fikl, unul din cei mai apreciați pictori contemporani din țara noastră, în satul Socolari, evenimentul urmând să se desfățoare duminică 16 iunie de la ora 20. Concertul va avea loc după inaugurarea expoziției realizate de Gheorghe Fikl (care va avea loc la ora 18), iar alături de îndrăgita artistă se vor afla Krister Jonnson – chitară și Chris Dalgren (double bass).

Despre inconfundabila voce a jazz-ului autohton Maria Răducanu s-au spus multe. Binecunoscutul compozitor și producător american John Zorn a caracterizat-o drept „una dintre cele mai distincte voci din lume… pură, profund emoțională și care-ți merge direct la inimă”.

„Mi se întâmplă uneori să spun, la sfârșitul unui concert care pentru mine e bun «pentru mine» poate să însemne ceva strict subiectiv, poate să nu fie la fel de notabil pentru partenerii de scenă, și uneori chiar în contradicție cu reacția publicului, deci avem de a face cu trei instanțe – eu, muzicienii cu care cant și Publicul, că probabil concertul respectiv trece în lista de Top 10 cele mai bune concerte pe care le-am avut vreodată.


În orice caz, nu luminile rampei, nici vastitatea sălii nu-mi hotărăsc momentele de grație. Un concert bun este cel în care ajung să cânt muzica pe care o am în mine, sau măcar un sunet din ea, în contopire cu partenerul de scenă. Și sunetul acela magic dă o anumită lumină ochilor celor din public, zâmbetelor sau tristeții diafane de pe chipul celor din sală. Și la sfârșit plecăm acasă altfel de cum am venit”, ne-a declarat Maria Răducanu, în cadrul unui interviu pe care-l puteți citi în întregime aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.