O femeie condamnată eronat pentru crimă a stat 43 de ani după...

O femeie condamnată eronat pentru crimă a stat 43 de ani după gratii

0
DISTRIBUIȚI

O femeie din Missouri, SUA, care a petrecut 43 de ani în închisoare, urmează să fie eliberată după ce i-a fost anulată condamnarea pentru crimă. Avocații ei susțin că este cea mai lungă perioadă petrecută după gratii de o femeie din SUA ca urmare a unei sentințe greșite.

Un judecător a stabilit că femeia în vârstă de 63 de ani este nevinovată și a dispus eliberarea ei în termen de 30 de zile.


Totuși, procurorii pot contesta decizia, potrivit Sky News.

Femeia a fost condamnată în 1980 în timp ce primea tratament psihiatric. Ea a avut o serie de declarații contradictorii în timpul anchetei privind moartea violentă a unei tinere.

De asemenea, se pare că anchetatorii nu au analizat suficient faptul că un polițist atunci în vârstă de 22 de ani a încercat să folosească cardul de credit al femeii ucise în ziua în care a fost găsit cadavrul. Acum, în baza noilor dovezi, judecătorul a constatat că probele îl leagă direct pe polițist de crimă și de locul crimei.

În trecut, polițistul a fost suspect și a fost audiat. El a fost concediat din poliție din cauza unei investigații pentru efracție și fraudă în asigurări și a murit în 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.