O nouă veste proastă pentru Poli Timişoara. Iosif Rotariu, prezentat ca „principal”...

O nouă veste proastă pentru Poli Timişoara. Iosif Rotariu, prezentat ca „principal” la o altă echipă din Liga 3

0
DISTRIBUIȚI
Foto: CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud / Facebook

Numire oarecum surprinzătoare ieri la CS Gloria Bistriţa, formaţie care precum Politehnica Timişoara a ratat promovarea în Liga 2. Ardelenii l-au anunţat în postura de antrenor principal pe Iosif Rotariu, care era responsabil cu scoutingul la alb-violeţi.

Conform anunţului „Roti” îşi va prelua atribuţiile de la 1 iulie, dar fostul internaţional a fost deja în reşedinţa de judeţ din Ardeal şi a văzut condiţiile de la CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud (denumirea completă a clubului înfiinţat în urmă cu şase ani).

Tehnicianul s-a întâlnit astăzi (n.r. ieri) cu conducerea clubului și staff-ul său, a vizitat bazele sportive și în perioada următoare va definitiva lotul și va stabili programul echipei. Bun venit la Bistrița! Mult succes!”, se mai arată în postarea de pe pagina oficială a clubului din nordul ţării.

„Îmi place foarte mult proiectul care este la Bistriţa, condiţiile care sunt la Bistriţa şi, nu în ultimul rând, faptul că şi prietenul meu Gabi Balint aici, el m-a recomandat şi eu am acceptat cu mare plăcere. Îmi propun, întotdeauna am fost o persoană care şi-a propus performanţa, am fost luptător şi aici la Bistriţa vreau să ajung cât mai departe, în play-off, şi, de ce nu, promovarea. Nu-mi place să pierd, întotdeauna am câştigat ca fotbalist, îmi place să câştig campionatul…”, a spus Iosif Rotariu.

Iosif Rotariu (61 ani) ocupa de un an şi jumătate funcţia de scouter-şef la Poli. Printre jucătorii care au ajuns în club în urma recomandărilor sale se numără nume interesante precum Robert Curescu, fraţii David şi Radu Ciurel sau tizul Iosif Liviu Rotariu.

În ceea ce priveşte jucătorii Poli s-a despărţit până acum oficial de Sorin Careba (carieră încheiată din motive medicale) şi Cristi Bărbuţ (Unirea Slobozia).


De asemenea, la 30 iunie majoritatea antrenorilor din academie îşi vor încheia contractele cu clubul. Iar la feminin un talent propriu, Shaira Pera, a ales să continue la „U” Cluj, în elită.

Un alt aspect interesant, la Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor, pe lângă despărţiri confirmate din rândul echipei feminine, azi a apărut şi faptul că abia pe 20 iunie a fost încheiat contractul dintre Poli şi atacantul Cristi Pădurariu. Jucător care a făcut obiectul unui nou scandal, în condiţiile în care a revenit şi a jucat la Buziaş, unde era înregistrat ca amator înainte. Progresul Pecica a contestat dreptul său de joc la timişeni pe bună dreptate, dar nu a primit câştig de cauză la comisiile federale şi a ratat play-off-ul. Deciziile astfel se cam bat cap în cap.

Deocamdată tot pe datorii

În ceea ce priveşte „sănătatea” clubului, rămas în Liga 3, marţi întâlnirea CA a fost concentrată pe situaţia financiară. Datoriile lui Poli se situează undeva la 160-170 de mii euro conform unor surse şi vor continua să crească după 1 iulie. Miercuri, reprezentanţii suporterilor s-au întâlnit cu Alfred Simonis, preşedintele ales al CJ Timiş, lider politic care s-a arătat interesat de o soluţie de finanţare a alb-violeţilor. Una legal imposibilă în forma actuală însă, tocmai deoarece clubul e organizat în societate pe acţiuni.

S-a discutat săptămâna trecută despre posibilitatea înfiinţării unei noi societăţi. Timpul scurt, dar şi faptul că oricum o nouă Poli poate activa doar prin stingerea datoriilor (urmând să preia şi pasivul SSU Politehnica) au dus, deocamdată, la concluzia că mai bine se continuă cel puţin încă un an în „C”, cu societatea actuală cu datorii. Majoritatea suporterilor nu ar agrea un nou restart din ligile inferioare, ci continuarea cu actuala societate şi plata datoriilor. Nimeni nu prea vrea însă să achite minusul creat în ultima perioadă de actuala conducere. Conform surselor noastre, directorul executiv Costel Pantilimon se mai bucură doar de susţinerea rectorului Florin Drăgan din structura de conducere, dar are un contract care îl leagă de club pentru încă trei stagiuni. Un lucru e cert, dacă se va constitui în viitor o nouă Poli, cei din Druckeria vor să facă parte din societate, alături de UPT, CJT şi probabil Primăria Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.