Părinți amendați drastic de o instanță de judecată, din cauza absențelor adunate...

Părinți amendați drastic de o instanță de judecată, din cauza absențelor adunate de copii la școală

0
DISTRIBUIȚI

Un tribunal din Franța a amendat 22 de părinți cu 750 de euro, din cauza absenteismul repetat al copiilor lor de la școală. Unii dintre ei au lipsit timp de mai multe luni sau chiar un an școlar întreg.

„Școlarizarea este o obligație democratică, în așa fel încât copiii noștri să aibă acces la cunoaștere”, au fost cuvintele rostite joi de procurorul general în fața părinților convocați să se prezinte la tribunalul de poliție din Narbonne, un oraș din Franța, în urma mai multor perioade de absenteism al copiilor lor de la școală.

Cei 22 de tați și mame, dintre care doar patru s-au prezentat la audiere, au fost sancționați cu o amendă de 750 de euro pentru „nerespectarea obligației de a-și trimite copiii la școală fără un motiv legitim”.

„Ce fel de viață vreți pentru ea? Îi oferiți riscul de a suferi în viitor, de a nu avea un loc de muncă, de a trăi la marginea societății.


Veți crea un adult nefericit”, i-ar fi spus magistratul, citat de L’Indépendant, uneia dintre mamele prezente, a cărei fiică nu a fost la școală de un an. „Treaba voastră este să o obligați să meargă la școală”, a adăugat magistratul.

De asemenea, procurorul i-a avertizat pe părinți că, începând de anul viitor, vor fi convocați și că „fiecare zi de absenteism nejustificat va duce la o amendă”.

Pentru a combate absenteismul, procuratura a introdus un nou sistem prin care directorii de școli raportează toate absențele nejustificate direct la autoritatea educațională și apoi la procuratură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.