Planuri noi pentru „Grădina Triade” din sudul Timișoarei

Planuri noi pentru „Grădina Triade” din sudul Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

După 20 de ani de la deschidere, a parcului „Triade”, cel mai mare parc urban de sculptură în aer liber din România, aflat la marginea orașului, unde începe noul cartierul Braytim, sculpturile monumentale amplasate aici de-a lungul anilor vor fi integrate într-un nou proiect, numit „Grădina TRIADE – spațiu polimorf”, unde, începând cu 21 iunie, vor avea loc evenimente lunare de arhitectură, muzică, artă vizuală sau poezie, spectacole de teatru, proiecții de film, iar bilunar vor fi organizate tururi ghidate și ateliere cu elevii școlilor din cartier, care să îi familiarizeze cu formele noi de expresie ale sculpturii. Proiectul se va încheia la data de 1 noiembrie. Într-o primă etapă, începută deja, spațiul va fi reconfigurat, iar lucrările de sculptură vor fi reamplasate.

Primul eveniment va avea loc vineri, 21 iunie, când fundația „Interart Triade” și partenerii săi organizează, în premieră, Sărbătoarea Cartierului, care va avea loc în grădina de sculptură Jecza.


Începând cu ora 19:00, aceasta va deveni un loc de picnic cu gustări și ring de dans pentru locuitorii cartierului dornici să participe la sărbătoare, iar formația „Le Petit Bal de Poche” din Paris va susține un concert în aer liber.

„Scopul proiectului îl constituie activarea spațiului grădinii de sculptură Triade, ca spațiu proteic, polimorf, apt să se adapteze nevoilor de coagulare comunitară, să se individualizeze drept un «nod» al diverselor tipuri de dialog cultural, resursă de educație și formare a publicului din zona de vecinătate”, spune Sorina Jecza, președintele fundației, adăugând: „așteptăm ca grădina Triade să devină o «agora» a cartierului acesta aflat în construcție, un loc privilegiat al întâlnirilor și al artei, răspunzând astfel nevoilor proprii, precum și nevoilor și oportunităţilor adresate de proiect, prin oferta culturală existentă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.