Președintele CCIAT, întâlnire cu ambasadorul Republicii Peru

Președintele CCIAT, întâlnire cu ambasadorul Republicii Peru

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Președintele CCIAT, Florica Chiriță, a avut în 31 mai o întrevedere cu E.S. Felix Denegri Boza, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Peru în România, la care au mai participat Juan Hector Diaz Ligarda, șef adjunct al misiunii, și Rufino Delgado Montenegro, consul onorific al Republicii Peru la Timișoara.

La începutul întâlnirii, președintele CCIAT a prezentat principalii indicatori economici ai județului Timiș, a locului pe care îl ocupă economia timișeană în context național și strategia camerei timișene în domeniul relațiilor extene, subliniind importanța acordată dezvoltării relațiilor de afaceri cu țările din afara spațiului comunitar. La rândul său, Ambasadorul Republicii Peru a făcut o prezentare a țării sale, a treia mare națiune a Americii de Sud, cu o suprafață de 1.285.216 km², o populație de peste 33 de milioane de locuitori și un potențial economic deosebit. Au fost abordate și aspecte privind situaţia actuală şi tendinţele în comerţul exterior precum și oportunităţile de afaceri şi de investiții pe care le oferă Peru.

Pentru a fructifica oportunitățile pe care le oferă atât economia peruană cât și cea timișeană, președintele CCIAT a supus atenției câteva propuneri de colaborare care vizează organizarea de manifestări dedicate promovării cooperării bilaterale, precum  organizarea unei misiuni economice timișene în Peru în domenii de interes exprimate de companiile timișene și vizitarea unui târg internațional, organizarea la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT a unei expoziții de produse din America Latină, inclusiv Peru, sărbătorirea zilei naționale a Republicii Peru la Timișoara,  participarea companiilor timișene prin programul Hosted Buyers finanțat de guvernul peruan la „Expoalimentaria 2025”, cel mai important târg de alimente și băuturi din America Latină.

Diplomatul sud-american a apreciat propunerile președintelui CCIAT și a exprimat întreaga deschidere pentru organizarea de acțiuni care să conducă la întărirea legăturilor între cele două comunități de afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.