Primăria Timișoara a anunțat semnarea unui nou contract pentru reabilitarea turnului de...

Primăria Timișoara a anunțat semnarea unui nou contract pentru reabilitarea turnului de apă din Iosefin, după ce prima încercare a eșuat

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a anunțat că proiectul de transformare a turnului de apă din Iosefin în centru cultural și turistic va fi reluat în această lună. Primarul Fritz a semnat contractul pentru execuția investiției, care implică renovări interioare și exterioare, inclusiv amenajarea unei cafenele și a unei săli de expoziții.

Vă reamintim că turnul de apă din Iosefin a intrat în reabilitare în toamna lui 2021 și ar fi trebuit să fie un punct de atracție pentru Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, însă au fost realizate doar aproximativ o treime din lucrări, iar primăria a reziliat contractul.

„Reabilitarea și deschiderea către comunitate a Turnului de Apă din Iosefin face parte din strategia noastră de renaștere a Iosefinului istoric.


Această clădire emblematică pentru Timișoara va deveni unul din principalele poluri de atracție ale cartierului, găzduind evenimente culturale și educative. Descentralizarea spațiilor culturale este una din moștenirile Capitalei Culturale. Ambiția noastră e ca fiecare cartier al Timișoarei să aibă propriul spațiu pentru cultură și educație”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Conform Primăriei Timișoara, Obiectivul „Refuncționalizare Turnul de Apă din Iosefin” constă în transformarea acestuia într-un centru cultural și turistic remarcabil, oferind comunității din cartier acces la o varietate de evenimente culturale. În plus, la 45 de metri înălțime, va fi amenajat un punct de belvedere, oferind atât timișorenilor, cât și turiștilor o perspectivă panoramică asupra cartierului istoric și a canalului Bega.

Municipalitatea precizează că în toamna anului trecut, contractul cu firma care executa lucrările a fost reziliat, deoarece aceasta nu și-a îndeplinit obligațiile. Noul constructor, desemnat prin licitație, este ALEX-DIA CONSTRUCT SRL, care are un termen de 6 luni pentru execuția lucrărilor în valoare de 7.691.937 lei (fără TVA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.