Război în Ucraina, ziua 787. Un sat din nord-estul ţării a fost...

Război în Ucraina, ziua 787. Un sat din nord-estul ţării a fost cucerit de ruşi

0
DISTRIBUIȚI

Șeful republicii cecene, Ramzan Kadîrov, afirmă că forțele rusești au cucerit satul de frontieră Ryzhivka, în regiunea Sumîi din nord-estul Ucrainei. Iuriy Zarko, șeful municipalității Bilopillia, de care aparține Ryzhivka, neagă informația.

Luptătorii din batalionul Akhmat „au desfășurat operațiuni tactice cu militari din alte unități rusești și au eliberat o altă localitate de la inamic”, care „este satul Ryzhivka”, a scris Ramzan Kadîrov pe Telegram.

„Ca urmare a acțiunilor ofensive planificate pe scară largă, partea ucraineană a suferit pierderi semnificative și a fost nevoită să se retragă”, a adăugat el.

AFP nu a putut verifica afirmațiile liderului cecen.

Iuriy Zarko, șeful municipalității Bilopillia, de care aparține Ryzhivka, a negat că satul a fost capturat și a declarat pentru televiziunea de stat ucraineană că niciun contingent rus nu a fost staționat acolo.

Luna trecută, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avertizat că Rusia a strâns trupe de-a lungul graniței sale cu Ucraina, în vederea pregătirii unei posibile noi ofensive.


În același timp, autoritățile ucrainene au început să evacueze locuitorii din anumite orașe și sate de frontieră din regiunea Sumîi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.