Război în Ucraina, ziua 788. Rusia și Belarus lansează a doua etapă...

Război în Ucraina, ziua 788. Rusia și Belarus lansează a doua etapă a exercițiilor cu arme nucleare tactice

0
DISTRIBUIȚI

Autoritățile din Rusia au anunţat marţi că armata a început cea de-a doua etapă a exerciţiilor cu arme nucleare tactice. Exercițiile se desfășoară împreună cu trupele din Belarus. Rușii susțin că exercițiile au rolul de a pregăti armata pentru apărarea țării.

Rusia spune că SUA și aliații săi europeni pot provoca un conflict între puterile nucleare, oferind Ucrainei arme performante.


De asemenea, liderii ruși, inclusiv președintele Vladimir Putin, au spus în repetate rânduri că Rusia ar putea folosi arme nucleare pentru a se apăra în situații extreme.

Luna trecută rușii au spus că exercițiile nucleare ordonate de Putin au legătură cu „declarații provocatoare și amenințările unor oficiali occidentali împotriva Federației Ruse”.

În prima etapă a exercițiilor, trupele au fost instruite în ceea ce privește utilizarea rachetelor Iskander și Kinzhal. În a doua etapă, anunțată marți, este vorba despre o pregătire comună a unităților ruse și bieloruse „pentru utilizarea în luptă a armelor nucleare nestrategice”, a anunțat ministerul apărării, citat de Reuters.

Rusia și Statele Unite ale Americii sunt cele mai mari puteri nucleare din lume, deținând aproximativ 88% din toate armele nucleare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.