Rezultate finale la alegerile locale din Timiș. PSD domină județul

Rezultate finale la alegerile locale din Timiș. PSD domină județul

0
DISTRIBUIȚI

La mai bine de o săptămână după scrutinul în care românii au votat primari, consilieri locali, președinți de consilii județene și consilieri județeni, a fost centralizate toate rezultatele pentru județul Timiș, iar cifrele arată o dominație clară a PSD-ului.

Astfel, Partidul Social-Democrat are 43 de primari în județ, ceva mai mulți decât Partidul Național Liberal (38), în timp ce doar nouă primari au fost aleși din partea Alianței Electorale PSD-PNL. Alianța Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei) are doar patru primari, unul dintre ei fiind edilul-șef al Timișoarei, Dominic Fritz.


Acesta a adunat 53.070 voturi (48,7%), cu 12.806 mai multe de decât principalul contracandidat, Nicolae Robu.

În ceea ce privește consiliile locale ale localităților din Timiș, PSD are 406 membri, iar PNL 325 (79 de consilieri locali au fost aleși din partea Alianței PSD-PNL). AUR are mai mulți consilieri locali în județ (146) decât Alianța Dreapta Unită (113), însă trebuie ținut cont și de faptul că USR, PMP și Forța Dreptei au avut în anumite localități și candidați separați, nu în alianță. În Consiliul Local Timișoara, Dreapta Unită va avea 13 consilieri, PSD-PNL a câștigat 11 locuri, iar AUR, trei.

Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, pesedistul Alfred Simonis a strâns 126.954 de voturi, urmat îndeaproape de fostul liberal Alin Nica, candidat din partea Alianței Dreapta Unită, care a adunat 108.788. Următorul candidat în preferințele timișenilor, la mare distanță, a fost reprezentantul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Adrian-Vasile Iacob, cu 33.508 voturi.

Alianța Electorală PSD-PNL a dominat scrutinul pentru alegerea consilierilor județeni, cu 130.925 de voturi strânse. Pe locul doi, la oarecare distanță, a fost Alianța Dreapta Unită, cu 75.848 voturi iar ultimul partid care va fi reprezentat în CJ Timiș, Alianța pentru Unirea Românilor, a avut 34.011 de voturi. Astfel, alianța PSD-PNL va avea 19 consilieri județeni, alianța USR-PMP-Forța Dreptei va fi reprezentată de 11 persoane, iar AUR are cinci consilieri județeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.