Sărbătoarea Ghirodei, stricată în turul finalei barajului pentru „B”. Egal „scos” de...

Sărbătoarea Ghirodei, stricată în turul finalei barajului pentru „B”. Egal „scos” de Bihor, cu om în plus şi două penalty-uri controversate

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Club Sportiv Comunal Ghiroda si Giarmata Vii / Facebook

CSC Ghiroda merita azi cu siguranţă mai mult din prima manşă a „finalei” pentru un loc în Liga 2. Elevii lui Sorin Bălu au condus cu 2-0 după reuşitele lui David Pop şi Cosmin Mancaş, dar apoi şi-a intrat în rol „centralul” Mihai Motan. Mai întâi o lovitură liberă pentru FC Bihor a fost mutată în careu, apoi o ţinere uşoară s-a transformat într-un al doilea penalty pentru vizitatori plus al doilea „galben” pentru Stupu. S-a încheiat 2-2 după ce Sergiu Jurj a redus din diferenţă pe respingerea portarului Ciocan, la prima lovitură de pedeapsă, în timp ce Florin Chitaş a nimerit din prima ţinta.

Gazdele veneau după una dintre surprizele barajelor de promovare, succesul în faţa timişorenilor, în timp ce favorita de pe Criş trecuse greu de Filiaşi, cu acelaşi scor general (2-1), dar după prelungiri.

La fel ca la returul cu Poli, jocul de azi de la Ghiroda a început pe o ploaie torenţială. Bălu a făcut doar o modificare, titularizându-l pe experimentatul Hecsko fundaş stânga, în timp ce accidentarea tânărului portar Ciocan se pare că a fost mai mult o sperietură în urmă cu o săptămână.

Prima ocazie notabilă le-a aparţinut galben-albaştrilor, cu tricouri albe azi, prin Popovici – şut peste poartă în minutul 7. Bihorenii au replicat prin „capul” lui Preklet, minge însă pe direcţia portarului. Jocul a părut echilibrat de la început, ba chiar cu un plus de hotărâre al gazdelor iar în minutul 27, în urma unui corner mingea a ajuns în şapte-opt metri la David Pop, care a trimis din voleu în plasa lui Pînzariu pentru 1-0. Imediat după reluarea jocului orădenii au cerut şi ei acordarea unui gol.


Băican a trimis în stâlpul din dreapta lui Tudor Ciocan, balonul părea să sară în poartă, dar cu un reflex incredibil tânărul goalkeeper l-a întors aparent în teren şi a reţinut în doi timpi până la urmă. Cererea oaspeţilor de a le fi acordat gol a fost însă refuzată de „centralul” Mihai Motan din Târgovişte.

Primul care a mutat tactic a fost Florin Farcaş, antrenorul bihorean l-a scos pe Sergiu Ciocan şi l-a introdus pe Răzvan Gunie pentru partea secundă. Dar tot timişenii s-au simţit mai confortabil. În minutul 50 Precup a fost aproape de gol printr-o execuţie din alunecare în careu, dar cel care a găsit ţinta a fost căpitanul Cosmin Mancaş. În minutul 57 „şeptarul” Ghirodei l-a executat frumos pe Pînzariu cu un şut în cros, spre vinclul din stânga portarului. Iar pe micuţa tabelă electronică de lângă Calea Lugojului tabela indica un neverosimil 2-0. În minutul 70 însă Bihorul a revenit în meci. Tincău a fost tras de Butnăraşu aparent în afara careului, dar arbitrul a dictat lovitură de pedeapsă şi „galben” pentru fundaş. Portarul Ciocan a apărat execuţia de la punctul cu var a golgheterului Jurj, dar mingea a sărit la acelaşi jucător, care a îndeplinit o simplă formalitate.

Mai mult, în minutul 79, la un duel între Stupu şi Preklet, ţinut uşor de tricou, arbitrul a acordat penalty şi al doilea cartonaş galben pentru fundaş. Un „soft penalty” care avea să aducă egalarea, căci Florin Chitaş nu a ratat ţinta cu un şut pe mijloc. Normal, cu un om în plus, oaspeţii au avut apoi mai mult iniţiativa, dar Bihorul nu a mai reuşit să fie foarte periculoasă. Iar jocul s-a încheiat cu câteva urale din tribune: „Hoţii! Hoţii!”. Nici pe gazon lucrurile nu au fost foarte calme după ultimul fluier iar „bătălia” decisivă se va da pe „Iuliu Bodola”, miercurea viitoare, de la ora 17.30.

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: T. Ciocan – Vasluian, Stupu, Butnăraşu, Hecsko – Popovici (77, Coroiu), Precup, D. Pop, Mancaş (cpt.) – R. Trandu (65, Ad. Popa) – Buţu (77, Datcu). Antrenor: Sorin Bălu.

FC Bihor Oradea: Pînzariu – C. Jurj, Preklet, R. Farcaş (cpt.), Stoian (76, Gagyi) – Băican, Calugher (62, Chitaş) – S. Ciocan (46, Gunie), Vînău, Gîdea (62, Tincău) – S. Jurj (90, Ioviţă). Antrenor: Florin Farcaş.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.