Schimbări majore în Academia Politehnicii Timişoara. Mai mulţi antrenori pe lista plecărilor...

Schimbări majore în Academia Politehnicii Timişoara. Mai mulţi antrenori pe lista plecărilor şi unele incertitudini

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Academia Politehnica Timișoara / Facebook (arhivă)

Pe locul 4 în ierarhia pe anul 2023 a academiilor din ţară, centrul juvenil al Politehnicii Timişoara trece prin schimbări semnificative în această vară. Mai multor antrenori ai juniorilor alb-violeţi le vor expira înţelegerile cu clubul la data de 30 iunie iar directorul executiv Costel Pantilimon a confirmat că în unele cazuri nu s-a dorit o continuare. Altfel, a şi fost anunţat zilele trecute un nume nou în fruntea academiei, în persoana lui Răzvan Tiriteu, numit manager sportiv.

O grămadă de zvonuri au circulat despre ce se întâmplă în ultima vreme în Academia Politehnica. Cert e că există nemulţumiri de ambele părţi. Unii antrenori acuză restanţe financiare de ordinul lunilor, dar şi alte lucruri, inclusiv atenţia concentrată în ultimele luni pe formaţia de seniori, care a ratat accederea în Liga 2. Un prim nume important care s-a vehiculat pe lista plecărilor a fost chiar cel al şefului/coordonatorului academiei, Sorin Brîndescu, om de fotbal vechi în fotbalul timişorean şi care nu duce lipsă de oferte. Dar plecările ar fi mult mai numeroase iar dacă zvonurile se confirmă la 1 iulie lista antrenorilor de la juniorii Politehnicii ar putea fi aproape total schimbată. Începând de la cei mai mari juniori până la cei mai mici, aici incluzând nume mai vechi sau mai noi, precum Vlad Bura (antr. gen. 2007 – U17), Cristi Gălan (cel mai vechi antrenor din club, antr. U15), Ionuţ Vucea (secund la Tineret şi principal la grupa de iniţiere 2016) împreună cu Cristi Petcu („principal” la Tineret), Orlando Ştefan (antr. 2013 avansaţi) sau Cristi Utfineanţ (antr. 2014 avansaţi).

Întrebat la emisiunea „Tribuna polisportivă” de la postul Tele Universitatea despre aceste schimbări, Costel Pantilimon nu a vrut să dea foarte multe informaţii, motivând că cei în cauză sunt încă sub contract: „Antrenorii încă mai au contract până la 30 iunie, nu-i nimic. Dar într-adevăr o să facem anumite schimbări… cu unii nu am mai dorit să continuăm, nu ar fi fair (n.r. să spună nume) pentru că contractele… când o să încheie contractele o să şi anunţăm. O să anunţăm şi cine o să vină, acum nu e cazul. Din respect pentru cei care încă lucrează şi cei care vor veni nu e cazul să spun public. Dar într-adevăr vor fi anumite schimbări şi la centrul de copii şi juniori”.

Cert e că numirea lui Răzvan Tiriteu a ridicat multe sprâncene, fiind practic necunoscut în fotbal, iar apropierea de alb-violeţi e explicată prin sprijinul acordat de acesta clubului în ultima perioadă. Noul manager sportiv al Academiei Politehnica Timișoara ar avea o licenţă inferioară, obţinută chiar sub oblăduirea lui… Sorin Brîndescu. De altfel, rămâne de văzut de cine vor fi înlocuiţi numeroşii antrenori care au licenţe la un anumit nivel şi care pleacă în vară. Un nume nou vehiculat ar fi Iasmin Latovlevici, care a şi asistat din tribună la câteva meciuri în „C” ale lui Poli, dar şi el ar fi un începător în meseria de antrenor. Poli a obţinut un punctaj superior în clasificarea academiilor la FRF în bună măsură şi datorită antrenorilor din centrul juvenil. E greu de crezut că după retrogradare, rezultate mai puţin notabile la juniori, cât şi lipsa de jucători selecţionaţi în ultima perioadă (deşi au fost juniori remarcaţi la seniori, ex. Vlaicu), cel puţin în privinţa băieţilor (echipa feminină având mai multe jucătoare la loturile naţionale), Poli va mai rămâne în Top 4 la nivel naţional în clasificarea academiilor.

Pantilimon rămâne optimist, druckerii aşteaptă o întâlnire

În ciuda ratării promovării, „Panti” nu a dezarmat deşi a fost contestat de o parte a suporterilor.


Aşa cum s-a întâmplat la finalul primei manşe cu CSC Ghiroda (scor 0-2), când după meci un grup de fani i-a adresat injurii la plecarea de pe stadion. „Multe nu prea sunt de spus, de obicei aşa se întâmplă… Şi mă bucur încă o dată că eu sunt cel care atrage tot. Indiferent că sunt lucruri bune sau rele, mă bucur că eu le atrag pe toate. Am mai spus-o, pentru mine e important ca echipa să aibă linişte, jucătorii să se poate dezvolta în linişte, stafful să poată să-şi facă treaba într-un mod profesionist. Clubul să funcţioneze în direcţia normală. Dacă totul se întâmplă în direcţia mea, atunci eu sunt foarte liniştit, înseamnă că toată lumea înţelege că eu sunt factorul decizional în acest club şi nu am o problemă cu chestia asta. Într-adevăr, cum sunt zeci, de mii de alţi oameni care te opresc şi-ţi spun: îţi mulţumim că ai făcut, într-un final se văd lucrurile altfel la clubul ăsta. Sunt şi alţii care au avut de pierdut şi, în momentul de faţă, poate li s-a luat jucăria şi într-un final de campionat au avut un oarecare of. Pentru mine e important că clubul merge în direcţia potrivită. Lucrurile se fac aşa cum trebuie făcute, chiar dacă pentru unii sunt mai puţin plăcute… poate nu mai sunt precum era înainte. Dar asta e viziunea mea pentru un club care trebuie să se dezvolte sănătos”, a mai spus Fane Pantilimon în cadrul emisiunii „Tribuna polisportivă”.

Altfel, directorul executiv al alb-violeţilor a subliniat în aceeaşi emisiune că echipa de seniori nu-şi va pierde tinerii valoroşi, îm perspectiva unei noi campanii pentru accederea în Liga 2 la finele sezonului 2024-25: „Cu siguranţă, asta o ştiu şi ei, am spus-o din momentul înţelegerii pentru fiecare contract cu jucătorii pe care i-am adus, chiar şi cei care vin din academie. Ştiu foarte bine că proiectul este pe termen mediu şi lung şi nu sunt interesat de nicio ofertă care o să vină pe adresa clubului, referitor mai ales la cei tineri… în momentul de faţă cred că toţi îşi doresc să pună umărul la promovarea acestei echipe. Am văzut în ochii lor şi discutând, o mare dezamăgire. Nu a picat bine niciunuia dintre noi, pentru că aşteptările erau mari…”.

Altfel, la Poli, precum în precedentele perioade estivale există multă incertitudine în privinţa planurilor… pe termen scurt. Totuşi, în ceea ce priveşte activitatea strictă a echipei mari Costel Pantilimon a avansat data de 15 iulie ca moment al reunirii alb-violeţilor pentru noua ediţie de Liga 3 (competiţie care începe destul de târziu, finele lui august).

În altă ordine de idei, cei din Druckeria, care au continuat să sprijine clubul, inclusiv financiar, într-o perioadă grea din punct de vedere al bugetului, aşteaptă, chiar săptămâna aceasta, o întâlnire a conducerii în care să fie discutate planuri concrete pentru următorul campionat. După cum se ştie, în SSU Politehnica Timişoara SA acţionarul majoritar e Universitatea Politehnica iar cel puţin în ultimul an şi jumătate-doi ani a apărut un rift în comunicarea dintre acesta şi acţionarul minoritar – Druckeria, asociaţia suporterilor timişoreni.

Denis Radu, încă „nerezolvat” la Petrolul

Un alt subiect recent e cel al despărţirii definitive (sau nu) de Denis Radu (n. 2003). Jucătorul de bandă a fost împrumutat în sezonul trecut, cu opţiune de cumpărare, de către Petrolul Ploieşti. Tânărul fotbalist originar din Caransebeş a postat un mesaj pe Facebook prin care şi-a anunţat plecarea însă clubul neagă că mutarea a fost perfectată.

„Denis, într-adevăr el a fost împrumutat în sezonul trecut. În momentul de faţă suntem în discuţii, dar nu sunt lucrurile încheiate. El ştiu că a postat o imagine pe reţelele de socializare, dar încă lucrurile nu sunt finalizate”, a explicat Pantilimon pentru aceeaşi sursă.

Radu, care a „absolvit” la juniorii lui Poli şi a debutat la seniori tot la alb-violeţi, s-a şi prezentat la reunirea „Lupilor galbeni”, care au fost preluaţi recent de investitori turci, dar după expirarea împrumutului mai are un an de contract cu Politehnica. Din informaţiile noastre timişorenii ar fi refuzat o sumă mică (circa 40-50.000 de euro) la prima „strigare” pentru un acord definitiv.

În sezonul de debut în elită, Denis-Răzvan Radu a înregistrat 11 jocuri, fiind notat de Flashcore cu o medie de 6,5 a notelor. De asemenea, el a jucat şi în două partide din Cupa României pentru petrolişti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.