Seară dedicată artei și dialogului cultural, într-un cadru deosebit, în curtea Palatului...

Seară dedicată artei și dialogului cultural, într-un cadru deosebit, în curtea Palatului Baroc din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Caius Hera va susține un recital de muzică baroc Foto: Facebook Caius Hera

Muzeul Național de Artă Timișoara organizează evenimentul cultural Artist Talks: Outdoor Sessions, ce va avea loc în data de 18 iunie, începând cu ora 20, în curtea Palatului Baroc de pe strada Florimund de Mercy.

„Vă propunem o seară dedicată artei și dialogului cultural, într-un cadru deosebit, încărcat de istorie și creativitate în care să explorați diversele fațete ale artei contemporane prin muzică, film și discuții cu artiști consacrați. Această experiență culturală are ca scop să facă arta accesibilă publicului larg și să promoveze interacțiunea directă între artiști și comunitate, contribuind astfel la o mai bună înțelegere a contextului și evoluției artei fragile practicate de artista Suzana Fântânariu în perioada post-decembristă în România, precum și la evidențierea importanței mijloacelor media în documentarea și conservarea acesteia”, au transmis inițiatorii acestui eveniment.

La fața locului de la ora 20 va avea loc un recital de muzică barocă susținut de Caius Hera.

„Ars Testudinis se traduce din latină ca «Arta lăutei» și este un proiect care constă într-o serie de concerte-lecție realizate cu ajutorul unei lăute construită de mine în atelierul privat, ca replică a unui instrument faimos din secolul al XVI-lea.


Din 2019 și până azi lucrez în domeniul construcției și reparațiilor de instrumente muzicale de epocă. Este un demers în care am asamblat, în propriul atelier, zeci de instrumente diferite din familia harpei, a lăutei și a chitarei. Prin ARS TESTUDINIS îmi propun să promovez atât instrumente unice cât și creații muzicale clasice și să le prezint publicului în forme demonstrative la care voi adăuga un caracter informativ și pedagogic. Pentru acest scop voi achiziționa o serie de materiale pentru construcția instrumentelor muzicale de la furnizori din zona Reghinului, unde trăiesc o serie de lutieri de renume precum și fabrici de construcție de instrumente muzicale. Voi crea o lăută renascentistă după desene tehnice realizate la scară după instrumentul original creat inițial de către lutierul Vendelio Venere, în anul 1592. Originalul se află la Academia Filarmonica din Bologna. Proiectul este finanțat de către Centrul de Proiecte Timișoara”, a spus Caius Hera.

De la ora 20:30 evenimentul propune o porție de Artist Talks la care vor participa Suzana Fântânariu – artist și autor, Gheorghe Șfaițer – artist multimedia și Andreea Foanene – curator și muzeograf MNArT, iar de la ora 21:30 va avea loc proiecția filmului „Ambalaje pentru suflete”, realizat de Gheorghe Șfaițer. Intrarea la acest eveniment este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.