Bărbat din vestul ţării, care obţinea credite online cu datele altei persoane,...

Bărbat din vestul ţării, care obţinea credite online cu datele altei persoane, reţinut

1
DISTRIBUIȚI
<


p>

Poliţiştii SICE Hunedoara au descins în două comune din zona oraşului Haţeg într-un dosar privind comiterea infracțiunilor de înșelăciune, fals privind identitatea și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Un bărbat care a furat datele unei alte persoane de pe site-urile sociale a contractat mai multe credite online.

„La data de 3 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Hunedoara au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în două comune din zona orașului Hațeg.

Activitățile procedurale se circumscriu unui dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals privind identitatea și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în legătură cu încheierea unor contracte de credit (de consum) cu instituții financiare nebancare, prin folosirea, fără drept, a datelor de identitate ale altei persoane, la contractarea online a creditelor.

Polițiștii au stabilit că cel bănuit de comiterea faptelor ar fi contractat online credite de consum la mai multe instituții financiare nebancare, ce ar fi fost induse în eroare în urma acordării creditelor, prin folosirea de către bărbat a actului de identitate și fotografiilor altei persoane, pe numele căreia ar fi contractat creditele, sumele de bani, fiind virate în contul bărbatului, de unde acesta le-ar fi retras, în numerar.

Polițiștii au stabilit că cel în cauză, pentru contractarea creditelor, ar fi transmis online acte de identitate și fotografii ale unei persoane, pe care le-ar fi descărcat de pe site-uri de socializare.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe înscrisuri privind contractarea unor credite, dar și un telefon mobil, asupra căruia urmează a fi solicitată percheziția informatică”, a transmis IPJ Hunedoara.

În urma administrării probatorului, față de cel bănuit de comiterea infracțiunilor menționate, polițiștii au luat măsura preventivă a reținerii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.