Bicicletele și trotinetele, în atenția polițiștilor de la Rutieră, la Timișoara. Peste...

Bicicletele și trotinetele, în atenția polițiștilor de la Rutieră, la Timișoara. Peste 180 de amenzi în două zile

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Polițiștii Biroului Rutier Timișoara au acționat, luni și marți, „pentru creșterea gradului de disciplină rutieră prin combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere produse pe fondul nerespectării legislației rutiere de către conducătorii de biciclete și de către conducătorii de trotinete”.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 184 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 20.485 de lei, 108 fiind aplicate pentru indisciplina bicicliștilor, două pentru indisciplina trotinetiștilor și 74 privind alte abateri la regimul circulației rutiere.

Totodată, au fost reținute 19 permise de conducere: unul pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, două pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului și 16 pentru alte abateri. De asemenea, au fost retrase șase certificate de înmatriculare.

În contextul acțiunilor desfășurate, polițiștii rutieri reamintesc regulile privind utilizarea trotinetelor electrice și a bicicletelor pe drumurile publice, prevăzute de cadrul legal instituit prin legislația rutieră:

– Dacă un drum este prevăzut cu pistă pentru biciclete, bicicletele și trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectivă.


În lipsa acestei piste, circulația trotinetelor electrice este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă este de 50 km/h.

– Pentru a conduce o bicicletă sau trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul trebuie să aibă cel puțin 14 ani, iar casca de protecție este obligatorie pentru conducătorii de biciclete și trotinete electrice a căror vârstă este sub 16 ani, atunci când se deplasează pe partea carosabilă.

– Se interzice transportul pasagerilor pe trotinetele electrice.

– Se interzice conducătorilor de bicicletă sau trotinetă electrică, după caz, să traverseze drumurile publice pe trecerile destinate pietonilor, în timp ce se deplasează pe bicicletă sau trotinetă electrică.

– Se interzice conducătorilor de bicicletă sau trotinetă electrică, după caz, să circule în interiorul localităților în care nu funcționează iluminatul public, precum și în afara localităților, fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă.

„Polițiștii timișeni recomandă tuturor participanților la trafic să respecte toate regulile de circulație și să adopte o conduită preventivă în orice deplasare, pentru a putea preveni sau măcar limita consecințele unui eventual eveniment rutier”, mai spune mesajul IPJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.