Missa Solemnă (Festmesse) a compozitorului Otto Sykora, compusă pentru o mare orchestră simfonică, cor, orgă și soliști, va fi interpretată în premieră în biserica St. Willibald, din München duminică, 7 iulie.
Născut în 1873 într-o localitate din Boemia, Otto Sykora a studiat vioara, compoziția și teoria muzicii la conservatorul din Praga, și după o vizită făcută unui unchi la Anina, a decis să rămână și el în Banat. După pensionare, în 1930, s-a stabilit la Timișoara, orașul în care locuia fiica sa, unde a trăit până la sfârșitul vieții, în 1945. A fost membru al asociației compozitorilor din București iar cele peste 300 de compoziții ale sale au fost interpretate în capitala României, la Budapesta și Viena.
În biserica din München, ampla compoziție va fi dirijată în cadrul unei liturghii festive de Tobias Schmid, un tânăr muzician specializat în muzică sacră, fiind acompaniat la orgă de dr. Franz Metz, renumit organist, dirijor și muzicolog bănățean, care a pregătit această Missă în urmă cu câteva luni și publicat-o la editura Edition Musik Südost, München.
Compoziția de muzică sacră, dedicată episcopului Augustin Pacha, a fost interpretată pentru prima dată în 1937 în Domul Sf. Gheorghe din Piața Unirii, iar la sfârșitul lunii octombrie, corul bisericii Sfântul Willibald va veni la Timișoara pentru a cânta din nou această Missă. Biserica Sfântul Willibald este sediul Provinciei Salvatorienilor din Germania și are legături foarte bune cu ordinul salvatorian din Timișoara, chemat în 1898 de către episcopul Julius Glattfelder, călugării salvatorieni deservind biserica romano-catolică din Mehala, iar după primul război, pe cea din Elisabetin. Ordinul a fost interzis de regimul comunist în 1949 iar după reînființarea sa, în 1990, călugărul Berno Rupp a inițiat la Timișoara mai multe proiecte sociale.