Concerte la Timișoara și Gărâna Jazz Festival cu proaspătul laureat al premiului...

Concerte la Timișoara și Gărâna Jazz Festival cu proaspătul laureat al premiului UNITER, Cari Tibor

0
DISTRIBUIȚI

Cari Tibor va susține două concerte speciale în zona noastră, alături de proiectul CT Project – Sculpting Sounds. Primul dintre acestea va avea loc joi 11 iulie la Timișoara la M2 Event Venue, urmând ca vineri 12 iulie recitalul să se desfășoare la Poiana Lupului în cadrul ediției din acest an a Festivalului Internațional de Jazz de la Gărâna.

CT Project – Sculpting Sounds este un proiect muzical electro-acoustic, care îmbină diferite stiluri muzicale de la clasic la electronic, jazz, world music cu instrumente acustice, respectiv electronice. Sunt povești sculptate prin sunete și povestite de compozitorul – pianist Cári Tibor și violoncelistul Filarmonicii din Cluj Napoca, Szabó J. Attila. Proiectul a luat naștere în 2020, iar de atunci a susținut concerte la mai multe festivaluri din țară și Ungaria.


Invitata specială la acest concert este Patricia Marchiș.

Născut la Odorheiu Secuiesc, compozitorul și pianistul Cári Tibor a absolvit Facultatea de Muzică din Timișoara în 2002 și, de-a lungul anilor, a colaborat cu regizori importanți. De-a lungul anilor a scris muzica pentru o serie de spectacole în țară și străinătate, pentru filme, spoturi și generice TV, munca sa având parte de o serie de premii printre care amintim premiul UNITER pentru muzică de teatru în 2013 sau, în 2015, premiul Festivalului Internațional de Teatru Atelier din Sfântu Gheorghe pentru muzica spectacolului „7/7”, regia și coregrafia Baczó Tünde. Printre realizările de seamă ale artistului timișorean se numără și coloana sonoră a filmului de animație maghiar „Ruben Brandt Collector“, realizat de Milorad Krstić. Filmul maghiar a fost inclus în lista celor 25 de pelicule care au fost propuse pentru categoria Animated Feature Film la premiile Oscar. În acest an artistul a fost recompensat cu un nou premiu UNITER, pentru cea mai bună muzică originală şi sound design pentru spectacolul „Lumânările dreptăţii” al Teatrului Național din Târgu – Mureș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.