Contribuţie importantă de la Timişoara în prima victorie a „Stejarilor” pe pământ...

Contribuţie importantă de la Timişoara în prima victorie a „Stejarilor” pe pământ american. „Leii” au făcut o „repatriere”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: rugbyromania.ro

Naţionala de rugby a României s-a impus ieri, la Chicago, cu 22-20 (10-10) în faţa reprezentativei Statelor Unite. Ultimele puncte au fost marcate de Daniel Plai, în timp ce singurul eseu al „Stejarilor” a venit tot din partea unui jucător de la SCM USV Timişoara – Tevita Manumua.

Patru jucători de la clubul de pe Bega au fost titulari în primul test din America de Nord. Neculau, Ser, Manumua şi Simionescu, ultimul totodată şi căpitanul echipei. Alţi doi „lei”, Plai şi Rupanu (aflat la selecţia 30) au intrat pe parcurs.

Schultz a deschis scorul dintr-un eseu pentru gazde. Transformat de MacGinty. Apoi Manumua a reuşit eseul României, în minutul 9, transformat de ex-bănăţeanul Alin Conache, la fel ca următoarea lovitură de pedeapsă, prin care Stejarii au trecut în avantaj. 10-10 a fost scorul la pauză după ce acelaşi MacGinty a transformat o „penalitate”.

La reluare România a înscris din nou din lovitură de pedeapsă, tot marca Conache. Apoi SUA a trecut pe plus prin eseul lui MacGinty, urmat de transformarea aceluiaşi jucător. Iarăşi Conache şi-a readus din penalitate colegii în meci. La fel cum a făcut-o în minutul 67. Iar Plai a stabilit scorul final cu zece minute înainte de final, deşi MacGinty a irosit şanse de a câştiga jocul pentru americani prin acelaşi procedeu, din punct fix. România apărându-se pe final şi în 13 oameni!

În cel de-al doilea meci al Summer Tour, România va întâlni Canada, la Ottawa, pe 12 iulie.


Prin acest succes echipa naţională şi-a adjudecat şi Cupa Pershing, trofeul pus în joc de FR Rugby cu începere din 2014, în amintirea partidei disputate la Olimpiada Militară, “Jocurile InterAliate” din 1919, de comandantul șef al Forței Expediționare Americane, Generalul John Joseph Pershing, pentru a marca sfârșitul Primului Război Mondial.

Echipa României pentru SUA:
1. Iulian Hartig (Bassin d’Arcachon), 2. Ștefan Buruiană (Castres Olympique), 3. Vasile Balan (CSA Steaua), 4. Yanis Horvat (SC Albi), 5. Andrei Mahu (Massy), 6. Vlad Neculau (SCM USV Timișoara), 7. Dragoș Ser (SCM USV Timișoara), 8. Nicolaas Immelman (CSM Știința Baia Mare), 9. Alin Conache (CSA Steaua), 10. Hinckley Vaovasa, 11. Tevita Manumua (SCM USV Timișoara), 12. Jason Tomane (CSM Știința Baia Mare), 13. Mihai Graure (CS Dinamo), 14. Marius Simionescu C (SCM USV Timișoara), 15. Paul Popoaia (CSM Știința Baia Mare)
Rezerve: 16. Robert Irimescu (CSM Știința Baia Mare), 17.Alexandru Savin (CS Rapid), 18. Cosmin Manole (CS Dinamo), 19. Marius Iftimiciuc (Carcassonne), 20. Kamil Sobota (CS Dinamo), 21. Gabriel Rupanu (SCM USV Timișoara), 22. Fonovai Tangimana (CS Rapid), 23. Daniel Plai (SCM USV Timișoara)
Antrenor principal: David Gérard

Rusu, de la Dinamo

SCM USV Timişoara a făcut o achiziţie săptămâna aceasta prin înregimentarea lui Marcel Rusu, de la Dinamo.

„Înțelegerea este valabilă până la finalul anului, cu opțiune de prelungire. Rusu (1.97 m, 120 kg) este născut la Tecuci, la 18 mai 1997 și a mai jucat pentru Timișoara. El a făcut aici trei ani de juniorat și a evoluat un an și pentru echipa de seniori a orașului nostru, de care s-a despărțit în 2017”, a transmis clubul bănăţean. 

Rusu a mai jucat în prima ligă la Steaua și Dinamo, a avut selecții la loturile naționale juvenile și a evoluat pentru selecționata Lupii României.

„Am venit la Timișoara cu gândul de a face performanță. Când spun asta mă gândesc la câștigarea ambelor trofee puse în joc. Cunosc o bună parte a jucătorilor de la Timișoara și abia aștept să-i cunosc și pe ceilalți”, a declarat Rusu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.