„Exodul” din Academia Politehnicii, confirmat. Fostul şef şi şase antrenori, majoritatea de...

„Exodul” din Academia Politehnicii, confirmat. Fostul şef şi şase antrenori, majoritatea de la Elită, out

1
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

Academia Politehnica Timişoara a anunţat că la nu mai puţin de şapte angajaţi nu le-au fost prelungite contractele care au expirat la data de 30 iunie. Astfel, pe lista plecărilor se află chiar fostul coordonator al centrului juvenil, Sorin Brîndescu, dar şi antrenorii Cristian Petcu, Ionuţ Vucea, Vlad Bura, Cristian Gălan, Denis Minda şi Orlando Ştefan.

În mare proporţie au fost confirmate informaţiile publicate de PRESSALERT.ro în urmă cu patru săptămâni. Ştire după care clubul a publicat o „dezminţire” legată de activitatea academiei. Rămâne de văzut însă în ce măsură activitatea de la copii şi juniori, unde Poli se afla pe locul 4 naţional în ierarhia academiilor conform clasificării FRF, nu va fi afectată. Reamintim că clubul l-a anunţat înainte de aceste plecări pe Răzvan Tiriteu în funcţia de manager sportiv al academiei.

Multe dintre numele plecate aveau deja o greutate cel puţin în fotbalul juvenil bănăţean. Sorin Brîndescu nu are nevoie de prea multe prezentări, deţinător al licenţei PRO el e şi tehnicianul care a promovat-o pe (ASU) Politehnica din Liga 4 până în Liga 2.


Apoi a condus academia care a făcut paşi importanţi, cu destule performanţe la nivel naţional.De prea multe prezentări nu are nevoie nici Cristi Petcu, formatorul, printre altele, al generaţiei „de aur” (n. 1994) de la LPS Banatul (campioană naţională). Acesta era „principalul” echipei de tineret a lui Poli şi era secondat de Ionuţ Vucea (totodată fost jucător al alb-violeţilor), care pregătea şi grupa de iniţiere n. 2016. Un alt nume cu greutate care pleacă din club e Cristi Gălan (antrenorul U15 Liga Elitelor, dar şi formator al altei generaţii), totodată cel mai vechi antrenor din club. Nici contractele tinerilor antrenori Orlando Ştefan (ex-gr. 2013 avansaţi şi căruia i se urase recent „La mulţi ani!”) şi Denis Minda (antr. grupei 2012) nu au fost prelungite. Vlad Bura, care a promovat seniorii Ghirodei în „C” şi a activat inclusiv în „B” la Ripensia, era antrenorul echipei implicate în Liga Elitelor U17. Toţi cei plecaţi aveau licenţele „la zi” şi puteau activa chiar la un nivel mai înalt. Astfel, nu e de mirare că fanii şi părinţii sunt îngrijoraţi, destui juniori dorind probabil să-şi urmeze antrenorii care nu duc lipsă de oferte. Din informaţiile noastre Brîndescu e curtat de CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, care, în noul sezon, ar putea fi printre cele mai puternice centre juvenile din zonă.

De asemenea, sursele noastre vorbesc despre salarii restante de şase luni în cazul antrenorilor plecaţi, care ar fi „supravieţuit” deoarece au putut fi plătiţi de druckeri prin intermediul asociaţiei vechi – ACS ASU Politehnica Timişoara. Printre cei rămaşi în club s-ar număra Alin Paleacu (grupa 2008) şi Octavian Popescu (2010).

Deocamdată clubul nu a anunţat oficial ce antrenori îi vor înlocui pe cei plecaţi, ci doar a dat asigurări în acel comunicat, că activitatea grupelor nu va fi perturbată. Sunt zvonuri că la o grupă mică de vârstă va veni Iasmin Latovlevici.

1 COMENTARIU

  1. Timisoara are nevoie de mai multe parade LGBT+ ! Lasati fotbalul in pace, nu e de Timisoara. Gloria Timisoarei a apus dupa 4 ani de bataie de joc din partea actualei administratii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.