Finanțare europeană pentru reabilitarea unuia dintre cele mai importante drumuri turistice din...

Finanțare europeană pentru reabilitarea unuia dintre cele mai importante drumuri turistice din Banat

0
DISTRIBUIȚI

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat astăzi contractul de finanțare pentru unul din cele mai importante drumuri turistice din județul Caraș-Severin, care asigură accesul către spectaculoasele zone naturale Cheile Nerei, cascada Beușnița și lacul Ochiul Beiului.

Investiția, în valoare totală de aproape 50 de milioane de euro, din care peste 48 de milioane de euro sunt bani nerambursabili, prevede modernizarea a 46 kilometri de drum județean, inclusiv refacerea a nouă poduri și peste 200 de podețe, și va fi realizată cu finanțare europeană. Totodată, se va interveni asupra a 52 de stații de transport public și vor fi amenajate noi locuri de parcare. Proiectul mai include lucrări de apărare şi consolidare a structurii drumului, de reparaţie la canalele de colectare şi descărcare a apelor pluviale, precum și măsuri de siguranță rutieră. Parteneri de proiect sunt Consiliul Județean Caraș-Severin și primăriile din Moldova Nouă, Cărbunari, Ciuchici și Sasca Montană. Investiția este la faza de proiect tehnic, iar în perioada imediat următoare, se va demara procedura de achiziție pentru execuția lucrărilor.

Directorul ADR Vest, Sorin Maxim, consideră că modernizarea acestui drum „reprezintă un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii și turismului în județul Caraș-Severin.


Deschidem, practic, o poartă către turismul național și internațional, pentru că investiția pe care o realizăm va facilita accesul către câteva dintre obiectivele-cheie cu care se mândrește regiunea noastră. Această investiție va aduce beneficii semnificative și comunităților locale, pentru că va contribui la creșterea economică și la crearea de noi oportunități. Suntem mândri să sprijinim un proiect de asemenea anvergură, care subliniază importanța fondurilor europene în dezvoltarea regională”.

Proiectul are o durată de realizare de trei ani și este finanțat prin Programul Regional Vest 2021-2027, Intervenția regională 5.1.A Drumuri județene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.