Muzeul Banatului participă la expoziția „Dacia! Regatul aurului și argintului”, organizată în...

Muzeul Banatului participă la expoziția „Dacia! Regatul aurului și argintului”, organizată în Olanda

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Muzeul Național al Banatului din Timișoara participă la expoziția „Dacia! Rijk van goud en zilver” / „Dacia! Regatul aurului și argintului”, organizată la Drents Museum din Assen, Olanda.

Este vorba de o expoziție internațională, realizată în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a României din București și Drents Museum, aduce în fața publicului olandez o selecție reprezentativă a bunurilor din metale prețioase provenind din descoperiri arheologice de pe teritoriul actual al României, databile între secolele XVIII-XIV a.Chr. și începutul secolului al IV-lea p.Chr. Cea mai importantă parte a expoziției se concentrează asupra Epocii Fierului, mai precis asupra obiectelor atribuite culturii geto-dacice.

„La 30 de ani de la deschiderea primei expoziții de arheologie românească găzduită de un muzeu olandez, expoziția propune o nouă perspectivă asupra culturii și civilizației geto-dacice, care de această dată se concentrează asupra spectaculoasei arte a orfevrăriei și argintăriei geto-dacice, unice în spațiul european. În cadrul expoziției vor fi prezentate 673 de obiecte din metale prețioase, provenind din peste 50 de tezaure, aflate în colecțiile a 18 muzee din România”, a transmis Muzeul Național al Banatului.

Expoziția, deschisă în perioada 7 iulie 2024 – 26 ianuarie 2025, va fi însoțită de un catalog de specialitate, cu contribuții din partea unor renumiți arheologi români.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.