Oameni fără adăpost, „rași, tunși și frezați” după ce au fost ridicați...

Oameni fără adăpost, „rași, tunși și frezați” după ce au fost ridicați de pe stradă de polițiștii locali

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din Timișoara au depistat și predat Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Francisc” de pe strada Telegrafului, un număr de 20 de persoane care se aflau în cursul zilei de ieri pe străzile orașului. Oamenii au fost tunși, spălați și schimbați de haine de asistenții sociali.

„Acțiunile care vizează combaterea fenomenului cerșetoriei sunt desfășurate intensiv, zilnic, deoarece, în ultima perioadă, persoanele din această categorie au devenit un motiv de disconfort pentru ceilalți cetățeni, care se simt deranjați de prezența lor în intersecții, în parcuri, în zona centrală, în mijloacele de transport în comun, în proximitatea lăcașelor de cult sau a marilor centre comerciale. Printre cei predați ieri au existat și mai multe persoane care au acceptat sprijinilor asistenților sociali în privința igienizării, fiind tunși, spălați și schimbați de hainele pe care le aveau, căldura de afară, viața pe stradă, fiind factori determinanți ai unor posibile îmbolnăviri atât în cazul lor, cât și al celorlalți cetățeni”, a transmis Poliția Locală Timișoara.

Tot în cursul zilei de ieri, în jurul orei 18:00, un bărbat de 37 de ani, din aceeași categorie a oamenilor străzii, a fost depistat de polițiștii locali spălând un covor chiar în stația STPT Gheorghe Barițiu, cu apă de la cișmeaua din apropiere.


Bărbatul a fost sancționat cu 1.000 de lei, conform HCL 117/2024. El a declarat că o femeie i-ar fi dat bani să îi spele covorul, dar a refuzat să dea detalii cu privire la persoana în cauză.

„Poliția Locală Timișoara face din nou apel la cetățeni să NU mai ofere bani cerșetorilor deoarece în acest fel, pe lângă faptul că îi menținem în stradă, vin și din alte zone ale țării știind că aici «fac bani» din apelarea la mila publică. Reamintim celor care observă cerșetori sau oameni ai străzii că pot suna la numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale, 0256.968 sau 0256.246.112, pentru ca echipajele noastre să se deplaseze în vederea preluării acestor persoane și predarea lor către centrul social al DAS Timișoara, care face toate demersurile pentru a încerca reintegrarea lor în societate. Acțiunile continuă și în perioada următoare”, mai spune comunicatul Poliției Locale Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.