Război în Ucraina, ziua 815. Atacuri rusești soldate cu 20 de morți...

Război în Ucraina, ziua 815. Atacuri rusești soldate cu 20 de morți și 50 de răniți. A fost lovit inclusiv un spital de copii

0
DISTRIBUIȚI

Aproximativ 20 de persoane au fost ucise și alte 50 sunt rănite după ce Rusia a bombardat Ucraina cu rachete în plină zi, luni dimineață, a anunțat Ministerul de Interne al țării.

Potrivit ministerului, cel puțin 25 de persoane sunt rănite la Kiev, în plus față de cele șapte persoane ucise acolo.

Forțele ruse au vizat orașele ucrainene cu „zeci de rachete” în timpul „orei de vârf”, a precizat acesta.

„Serviciile noastre de pe teren fac totul pentru a oferi asistență oamenilor”, a declarat ministerul într-o postare pe Telegram.

Cel puțin șapte persoane au fost ucise, iar altele sunt rănite în urma unui atac cu rachete rusești la lumina zilei asupra Kievului luni dimineață, potrivit autorităților locale.


Forțele aeriene ucrainene au anunțat că forțele ruse au lansat mai multe rachete asupra Ucrainei mai devreme, exploziile auzindu-se și simțindu-se în întreaga capitală.

Atacul a inclus rachete hipersonice Kinzhal, care zboară la o viteză de 10 ori mai mare decât cea a sunetului, au spus forțele aeriene citate de Sky News.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că un spital pentru copii a fost lovit, dar nu a spus dacă există victime acolo.

Șeful de cabinet al lui Volodimir Zelenski, Andriy Yermak, a acuzat Rusia într-o postare pe rețelele de socializare că „vizează în mod deliberat” copiii.

Rusia susține că nu vizează civili.

Oamenii au fost îndemnați să rămână în adăposturile din oraș.

Atacul Rusiei asupra Kievului este unul dintre cele mai grave de la începutul invaziei Moscovei în Ucraina, în februarie 2022, a declarat primarul capitalei ucrainene.

„Acesta este unul dintre cele mai grave atacuri. Puteți vedea: este un spital de copii”, a declarat Vitali Klitschko în timp ce se afla în apropierea unei clădiri grav avariate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.