România, eliminată de la Euro 2024 după 0-3 cu Olanda

România, eliminată de la Euro 2024 după 0-3 cu Olanda

0
DISTRIBUIȚI
Sursa foto: uefa.com

Echipa națională de fotbal a României a fost eliminată de la Euro 2024, după ce a pierdut meciul din optimile de finală cu Țările de Jos, scor 0-3 (0-1). La final de meci, din tribune, fanii scandau „România, România!”. „Generația de suflet” iese din competiție cu fruntea sus, după un joc curajos.

Echipa națională de fotbal a României a întâlnit marți, de la ora 19.00 reprezentativa Olandei, în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal din Germania. Meciul de la Munchen a început cu aproximativ 20.000 de suporteri români în tribune. Mogoș a fost titularizat în linia defensivă.

Imnul Țărilor de Jos, Wilhemus van Nassouwe, a fost intonat prima dată, după care cei 20.000 de suporteri din tribune au cântat alături de tricolori „Deșteaptă-te române!”

Iordănescu l-a titularizat în locul lui Bancu, suspendat pentru două cartonașe, pe Mogoș. La linia de mijloc, Hagi a fost din nou titular, cu toate că previziunile îl dădeau favorit pe Mihăilă. Drăguș a rămas opțiunea în atac.

Tricolorii încep sus, pun presiune și Drăguș e la câțiva centimetri de recuperarea unui balon din picioarele portarului Verbruggen.

Presiunea se concretizează apoi în minutul 2 cu o recuperare a lui Marin, în flancul drept, de unde centrează, însă Hagi e dominat de fundașul olandez și se alege cu o ușoară sângerare la cap.

Simons îl pune apoi la încercare pe Niță, însă cu un șut insuficient de puternic (min. 6).

Se joacă pe contre, olandezii neacceptând presiunea impusă de Iordănescu, care cere tot timpul ca jucătorii săi să rămână în avanposturi.

Tricolorii rămân în jumătatea adversă și recuperează orice minge ce ajunge la olandezi, minutul 10 găsindu-i în careul advers.

Portocalii încearcă un atac, dar angajarea lui Depay îl găsește în offside.

Mogoș și Rațiu urcă în atac, surpinzând defensiva adversă.

Minutul 14 aduce un șut al lui Man, din margine careului, care ridică jumătate de stadion în picioare, însă mingea trece foarte puțin peste poartă.

Olandezii izbutesc să ajungă la poarta noastră și, după două cornere, Gakpo îl învinge pe Niță, cu un șut la colțul scurt, din careu, după ce l-a depășit pe Rațiu cu un dribling spre interior.

Olandezii prind curaj și se mută treptat în jumătatea română.

Totuși, Hagi și Man au oportunitatea de a șuta la poarta lui Verbruggen, dar o fac defectuos.
Stefan de Vrij trece pe lângă majorarea avantajului, cu o lovitură de cap puțin pe lângă poartă, după care Drăgușin salvează tricolorii de la primirea unui nou gol, cu o intervenție in extremis, furând mingea din fața lui Gakpo.

Denzel Dumfries comite un fault grosolan, puțin după prima jumătate de oră, Mogoș având nevoie de intervenția echipei medicale, care a decis că românul trebuie schimbat.

Intră Racovițan în locul lui Mogoș, acesta din urmă fiind vizbil afectat după contactul dur cu Dumfries, care scapă nepedepsit.

Iordănescu e nevoit să improvizeze, și-l trimite pe Racovițan în centru și pe Burcă fundaș lateral.

Racovițan face o primă greșeală pe final de repriză și Dumfries îi fură o minge în careu pe care o trimite în fața porții lui Simons.


Acesta face mai multe atingeri ale balonului, după care trimite puțin pe lângă poartă.

Repriza e închisă de români, care răspund ofensiv. Drăguș nu profită de un plasament bun, face două driblinguri în plus în fața careului și trimite slab, în brațele portarului, în minutele suplimentare de joc.

Vine apoi rândul lui Hagi să aducă emoție defensivei olandeze, însă nici centrarea sa în fața porții, nici cornerul ce a urmat, nu au adus modificări pe tabela de scor, cele două echipe intrând la vestiare cu scorul de 0-1 pentru Olanda.

Repriza secundă începe pe contre, prima ocazie serioasă avându-l ca autor pe Reijnders, care a urcat nederanjat și a șutat din marginea careului, mingea fiind respinsă de Racovițan, care a blocat cu corpul, după un plonjon de goalkeeper.

Minutul 54 aduce o fază de pinball în fața porții lui Niță, care reușește să rețină, după mai multe respingeri ale mingii pe doar doi metri pătrați.

Românii scapă din nou de majorarea scorului, când Van Dijk nimerește bara, în minutul 58, cu o lovitură de cap, după un corner din partea dreaptă.

Vin două cornere românești, rămase fără rezultat, după care Gakpo avansează nederanjat, din nou, și șutează, dar robinsonada lui Niță face ca scorul să rămână 0-1.

Același Gakpo pare că a făcut dubla, în minutul 63, dar reușita este invalidată de asistentul VAR, pe motiv de offside.

Marius Marin primește cartonaș galben, după un fault la Simons, la 20 de metri, și va lipsi meciul următor.

Depay execută lovitura liberă, pe jos, pe sub zid, dar mingea trece la centimetri pe lângă bară (min. 67).

Marius Marin, Ianis Hagi și Drăguș sunt înlocuiți în minutul 71 cu Cicâldău, Mihăilă și Alibec.

România scapă din nou fără gol, la un șut al lui Micky van de Ven, în urma căruia mingea a trecut foarte puțin pe lângă poarta lui Niță (min. 73).

Tricolorii continuă să aibă șansă. Simons și Gakpo trecând pe lângă gol, după două devieri norocoase din fundașii români.

Un șir de greșeli defensive și insistența lui Gakpo îl pun pe Donyell Malen în postura de marcator, din careul mic, acesta deviind în poartă pasa lui Gakpo (0-2, min. 83.).

Tribunele scandează „România, România”, tricolorii încercând să revină în ofensivă încurajați de fani.

Pe fondul atacului cu toate liniile, Donyell Malen recuperează o minge în jumătatea proprie și o duce până în poartă, învingându-l pe Niță cu un șut plasat, pe jos, din marginea careului (0-3, min. 90+3).

La fluierul de final, suporterii români din tribune au scandat încurajator, în ciuda înfrângerii.

România rămâne cu o singură victorie în fața Olandei și părăsește competiția cu o victorie, o remiză și două înfrângeri.

Primul unsprezece al României:

România: 1. Niță – 2. Rațiu, 3. Drăgușin, 6. M. Marin, 10. Hagi, 15. Burcă, 18. R. Marin, 19. Drăguș, 20. Man, 21. Stanciu-cpt., 22. Mogoș. Selecționer: Edward Iordănescu

Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 4. Rus, 5. Nedelcearu, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 13. Mihăilă, 14. Olaru, 23. Sorescu, 24. Racovițan, 25. Bîrligea, 26. Șut

Arbitru: Felix Zwayer (GER). Asistenți: Stefan Lupp, Marco Achmuller (GER). Al patrulea oficial: Daniel Siebert (GER). Arbitru VAR: Bastian Dinkert (GER). Asistenți VAR: Christian Dingert (GER), Jerome Brisard (FRA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.