Șase zile de festival la Vârșeț

Șase zile de festival la Vârșeț

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Două festivaluri foarte îndrăgite vor anima, începând de astăzi, străzile Vârșețului, aflat la nici o sută de kilometri de Timișoara, care este vizitat în număr din ce în ce mai mare de locuitorii Banatului românesc, printre care numeroși timișoreni, atrași de ospitalitatea binecunoscută a orășelului sârbesc.

Astăzi, 5 iulie, începe cea de-a XVIII-a ediție a festivalului vinului Vinofest, care se va desfășura timp de două zile în piața Sf. Teodor, de la ora 19,00 până la miezul nopții. Câteva zeci de crame din Serbia, România, Ungaria Macedonia și Bosnia-Herțegovina vor îmbia vizitatorii cu vinurile lor, urmând ca acestea să fie evaluate de o comisie de oenologi, care va premia vinurile considerate a fi cele mai bune. De la festival nu vor lipsi nici specialitățile culinare sârbești iar atmosfera va fi înveselită de mai multe orchestre de tamburași. După Vinovest, între 7 și 10 iulie, va avea loc cea de-a XXV-a ediție a festivalului internațional de folclor „Cununa Vârșețului”, unul din cele mai importante din Serbia, la care participă ansambluri din întreaga lume, unele fiind prezente în aceste zile la „Festivalul inimilor” de la Timișoara.

Vizitatorii au, totodată, ocazia să viziteze podgoriile și cramele din împrejurimile orașului, cula medievală de pe deal sau alte monumente istorice care dau orașului o frumusețe aparte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.