CSC Dumbrăviţa s-a calificat în play-off-ul Cupei României după ce s-a impus cu 2-1 pe „Electrica” în faţa Politehnicii Timişoara. Calculul hârtiei s-a „respectat” şi în vecini. CSC Ghiroda şi Giarmata – CSM Reşiţa s-a încheiat cu victoria la pas a divizionarei secunde, scor 2-0.
La Ghiroda cărăşenii s-au impus în urma golurilor lui Ianis Doană (min. 59) şi Florian Haită (84).
Ceva mai mult public a fost la Pădurea Verde, unde Poli s-a reîntâlnit în „oficiale” cu Dumbrăviţa după acel 1-3 din Liga 2. Deşi au mai făcut achiziţii, alb-violeţii au avut o singură modificare în primul 11 faţă de duelul de la Pecica iar experienţa oaspeţilor a cântărit mai mult pe un duel afectat şi el de caniculă.
Scorul s-a deblocat însă destul de greu. În minutul 24 Modan a rămas la minge la o fază la care atacantul a părut că a atins mingea şi cu braţul, l-a servit pe Anişorac, care a profitat de ieşirea lui Enăşescu şi a trimis sub bară din careu. Cea mai importantă fază a gazdelor în prima parte a venit din „capul” tânărului Avramescu, în al doilea minut al prelungirilor primei părţi.
În repriza secundă dumbrăviţenii au controlat mai mult jocul. Dar Poli a avut şansa unei egalări aproape nesperate la „bomba” trimisă de acelaşi Avramescu din afara careului, dar mingea a întâlnit transversala lui Iliescu. Un minut mai târziu mingea e respinsă de Nagy cu ajutorul transversalei şi alb-violeţii au rămas în joc. Dar din minutul 73 s-a făcut 0-2 după o nesincronizare între Radu Ciurel şi Enăşescu. Tinereţea poate a trădat-o azi pe Poli şi la aceste faze, dar pe final tot junii lui Cristi Gălan au oferit speranţei iar în prelungiri a venit şi golul de onoare, când Cristi Grancea (90+3) a şutat din careu şi a făcut 1-2 după o acţiune pe care Marincu, puţin sub aşteptări azi, nu a reuşit să o ducă la bun sfârşit.
La final, deoarece au fost şi nişte poliţe în teren, a existat puţină tensiune din partea băncii oaspete, dar lucrurile s-au aplanat fără incident grave, fondul a fost asigurat de arbitrajul modest al arădeanului Tudor Jurca.
Politehnica Timişoara: Enăşescu – Miclăuş, Vlaicu, R. Ciurel, Nagy (66, Amariei) – D. Popa (71, Prună), I. L. Rotariu, Pureca (46, D. Ciurel) – Marincu (cpt.), Avramescu (61, Istratie), Boariu (61, Grancea). Pe bancă: F. Pop – D. Roşu, Hus, D. Roşca. Antrenor: Cristian Gălan.
CSC Dumbrăvița: Iliescu – Vasluian, Scutaru, Zurbagiu (cpt.), Ghinescu (46, Cibi; 90+2, Băluțoiu) – Olaru, Sima – Sofran, L.
Bodri (77, Pădurariu), Anișorac (46, Martinov) – Modan (46, Paulevici). Pe bancă: Trifon – Horcea, E. Adam, Salhi. Antrenor: Cosmin Stan.
„Am revăzut meciul de acum o săptămână cu Peciu Nou, a fost exact același scenariu. Nu am făcut un joc deosebit, dar am fost cam tot timpul în control și, la fel ca la Peciu Nou, am primit gol în minutele de prelungire. Spuneam atunci că nu m-ar deranja să fie așa tot timpu, așa că o zic și acum. Să luăm gol pe final, dar să câștigăm, chiar dacă trăim periculos câteva minute… În play-off putem pica cu oricine. E o tragere la sorți fără favorite, se poate oricine cu oricine. Sperăm să prindem cel mai slab adversar posibil, pentru a putea intra în grupe. Ne dorim, pentru că am mai fost acolo acum doi ani. Anul trecut am pierdut cu UTA în play-off, dar e frumos în grupe și vrem să ne întoarcem acolo. Nu știu ce echipe sunt calificate, dar sper să nu ajungem să avem vreo deplasare în Moldova, sper totuși că nu…”, a spus Cosmin Stan, „principalul” lui CSC Dumbrăviţa.
„Cred că a fost un joc frumos, de la nivelul terenului s-a văzut un joc frumos, un joc disputat. Băieţii noştri au luptat foarte mult şi au reuşit să producă un meci foarte frumos, să se ridice la nivelul adversarului, ba mai mult, de câteva ori au produs un fotbal mai bun decât adversarul nostru. Experienţa lor şi-a spus cuvântul într-un final sau tinereţea noastră… Dar una peste alta a fost un joc plăcut. Ce am spus înainte de joc că: sper că va fi un meci plăcut, s-a întâmplat. Au avut oamenii ce vedea pe această temperatură.
A fost la final un pic de tensiune, pentru că o situaţie de arbitraj judecată greşit a dus la o situaţie de arbitraj în care s-au încins spiritele. Jucătorul nostru (n.r. Amariei) nu cred că a faultat atât de grav încât să se iasă aşa scandal. A faultat într-adevăr într-o poziţie centrală, dar nu a mers să-l lovească pe adversar, la modul să-l accidenteze ci a mers să oprească jocul, un fault tactic care trebuia făcut la momentul respectiv. Dat fiind faptul că el a fost deja la Dumbrăviţa poate lucrul ăsta a creat un disconfort şi s-au încins spiritele.
Întotdeauna am avut pe ce construi, pentru că muncim în cadrul academiei de ani de zile şi cred că o facem foarte bine. Astăzi am avut în teren vreo şapte sau opt din cadrul academiei, lucru care ar trebui să se repete meci de meci. Da, avem pe ce construi! Nu ne e frică de ce urmează
Nu ştiu dacă o să mai avem întăriri, poate o singură poziţie, nu ştim încă sigur. În proporţie de 90% aceştia sunt jucătorii cu care vom aborda Liga 3. Un lot acum destul de interesant să zic aşa. Avem jucători pe toate poziţiile, putem să rotim jucătorii. Avem jucători tineri şi nu ne dăm înapoi de la luptă”, a declarat Cristian Gălan, antrenorul principal al Politehnicii.
Poli îşi ştie adversarii din… C9
După atâtea retrageri şi permutări, federalii au găsit formula „magică” pentru noul sezon al Ligii 3. Unul şi cu echipe picate şi reprimite în competiţie. Altele, victime ale ultimelor mişcări politice, aşa cum e cazul celor de la Şoimii Lipova.
Astăzi, după un „CEx”, s-a stabilit, în sfârşit, coponenţa seriilor competiţiei care trebuie să debuteze la finele lunii. Poli Timişoara şi CSC Ghiroda sunt colege de serie în noul sezon, în Seria 9(!), alături de Minerul Lupeni (reprimită), Lotus Felix, Viitorul Arad, Avântul Periam, Gloria Cermei, Progresul Pecica, CSC Peciu Nou şi Timişul Şag.