Politehnica Timişoara rămâne fără victorie după două runde în noul sezon al Ligii 3. Tinerii alb-violeţi au înregistrat azi al doilea egal la rând după ce au fost nevoiţi să revină pe tabelă şi în jocul de acasă cu Progresul Pecica. A fost 0-1 la pauză pe „Electrica”, dar reuşita superbă a puştiului Sebi Avramescu a stabilit scorul final, 1-1, într-o repriză secundă mai spectaculoasă, în care ambele vestice se puteau impune.
Ziua a început sub auspicii pozitive pentru alb-violeţi, care au anunţat un parteneriat cu o casă de pariuri care a mai fost sponsor la club în sezonul 2020-21, când Poli ajungea în play-off, deşi nu avea parte culmea de susţinerea galeriei fiind pandemie. De asemenea bannere cu alte nume noi de firme au apărut pe gardurile arenei vechi de la Gara Mică, semn că noua conducere a făcut eforturi în ultimele săptămâni pentru a mai repara bugetul.
Astăzi, tribuna I a fost aproape plină, galeria a fost la datorie, dar tinerii pregătiţi de Cristi Gălan au dat de un adversar care a stat bine în teren şi cu ceva mai multă experienţă. După un start echilibrat, cu ocazii de ambele părţi, printre care şi bara lui Istratie (min. 24), minge deviată în corner şi de portarul Zamfir, oaspeţii au profitat de una dintre destulele mingi pierdute de polişti la mijlocul terenului. A fost o centrare expediată de M. Salka în minutul 39 la colţul lung, de unde ucraineanul Vadym Kyrychenko l-a prins pe Mosoarcă pe picior greşit lovind cu capul „de unde a venit”.
Repriza secundă a început tot echilibrat, dar cu un plus ofensiv al gazdelor. Iar în minutul 49 Istratie a ratat şansa de a face rapid 1-1, trimiţând în Zamfir din câţiva metri, uşor din lateral faţă de poartă. Egalarea a venit până la urmă de la mezinul atacului, Sebi Avramescu, abia introdus, a fost găsit de Iosif L. Rotariu cu o minge lungă şi a lobat peste Zamfir, ieşit neinspirat în marginea careului. Un gol asemănător cu cel al colegului Istratie la Lupeni pentru „Şeptarul” lui Poli. Tinerii alb-violeţi s-au aprins după gol şi părea că au toate şansele de a face 2-1. Dar nici Pecica nu a făcut pasul înapoi. Barele au fost din nou lovite. Mai întâi Arsene dintr-o lovitură liberă acordată uşor pentru arădeni, apoi Istratie, cu capul. Avramescu a mai ratat şi el două oportunităţi, una la care adversarul l-a lăsat singur cu portarul, dar şutul a fost pe direcţia portarului, alta în care a reluat din careul aglomerat, agonizant pe lângă colţul lung. Progresul a mai irosit un atac iar de la margine s-au arătat doar două minute de prelungire. Deşi arbitra Roxana Timiş, din Sibiu, a acordat şi în partea secundă pauză de hidratare, iar ambele echipe au consumat cele trei perioade de a face schimbări.
Poli a arătat limite, multe datorită tinereţii (şi) astăzi, dar nimic nu e pierdut în condiţiile în care în Seria 9, după două runde nicio echipă nu a reuşit să ia toate punctele puse în joc. Timişul Şag, de la care se aştepta să fie noua revelaţie, are chiar zero după 1-6 la Ghiroda (cu om în minus), unde nu a mai ajuns şi antrenorul Srgian Luchin, primul „schimbat” al stagiunii în C9. În etapa viitoare timişorenii au o deplasare, precum la Lupeni, în sensul că informaţiile pentru timişene sunt puţine despre Lotul Băile Felix, din judeţul Bihor.
Politehnica Timişoara: Mosoarcă – Miclăuş, Amariei, R. Ciurel, Nagy (85, T. Hus) – D. Popa (77, Grancea), I. L. Rotariu, D. Ciurel (77, Pureca) – Marincu (cpt.; 63, Prună), Istratie, Boariu (63, Avramescu). Rezerve: Enăşescu – D. Roşu, D. Roşca, Fotoniu. Antrenor: Cristian Gălan.
Progresul Pecica: Zamfir – Haloş, Wild (cpt.), Iurasciuc, Aldan – M. Salka, Suslak (75, Arsene), D. Salka (31, S. Borcea), D. Călin – Şimăndan (57, Răchită), Kyrychenko. Antrenor: Dan Stupar.
„Sunt puţin dezamăgit, însă băieţii au luptat, nu am ce să le reproşez în privinţa asta. Suferim clar datorită tinereţii noastre în anumite momente, pe care le judecăm greşit şi lucrul acesta te pedepseşte, adversarul reuşeşte să-şi creeze o situaţie foarte bună din micile nesincronizări ale noastre.
A fost o minge pe care am câştigat-o noi în zona de mijloc, am jucat-o spre înainte şi eram puţin dezorganizaţi. Ne-au prins cu o acţiune rapidă în partea lor dreaptă şi au marcat din zonă centrală, unde nimeni nu ar fi trebuit să treacă, de primul fundaş, nu de al doilea fundaş central.
Am încercat să ducem mai mulţi oameni în ofensivă, să punem presiune pe fundaşii lor centrali, să nu poată să construiască uşor, să abuzeze de mingi lungi, şi am reuşit să facem asta. Am câştigat destule mingi lungi, pe care ei le-au jucat. Cred că majoritatea le-am câştigat. Am încercat apoi să avem acţiuni în care să ne putem folosi de cei doi atacanţi ai noştri, pentru că au calitate bună, sunt bătăioşi şi intră bine în combinaţii. Lucru care ne-a şi reuşit. Pe lângă marcarea golului, ne-am mai creat nişte situaţii bune de poartă. N-a intrat al doilea gol, dacă intra cred că rămânea scorul aşa”, a declarat Cristian Gălan, antrenorul Politehnicii.
„Ştiam că întâlnim o echipă ca şi Poli Timişoara, cu un istoric, o echipă de tradiţie. Sigur că ne-am fi dorit să obţinem mai mult şi de la acest meci, cu atât mai mult cu cât în duelurile cu Timişoara până acum nu am reuşit să scoatem niciun punct. Am început destul de echilibrat jocul, am reuşit să înscriem. Mi-aş fi dorit să ştim şi să putem să gestionăm acel minim avantaj. Sigur că şi de o parte şi de cealaltă ne-am creat ocazii, am avut şi ambele două bare, până la urmă a fost un joc deschis oricărui rezultat. Puteam să câştigăm clar dacă mai înscriam, puteam să şi pierdem, dacă ocaziile lor ar fi intrat şi ale noastre nu. Per total e un rezultat echitabil, deşi numărul ocaziilor cred că a fost uşor în favoarea noastră. Ceea ce mă doare şi mă deranjează e că e a doua oară când vin şi joc pe acest teren şi arbitrajul e foarte ostil. Repet, respect Poli Timişoara, istoricul acestui club, dar una e una, alta e alta, şi astăzi cred că pe teren am fost destul de dezavantajaţi şi de arbitraj. Consider că din cele două penalty-uri, măcar unul meritam să-l primim. Sigur că au mai fost unele decizii care nu le-a cântărit cu aceeaşi greutat sau măsură. Nu vreau să iau din meritul echipei Poli Timişoara pentru acest egal… Cred că publicul care a venit la meci a văzut şi spectacol, pentru că în contextul în care ambele echipe au jucat deschis, şi-au creat ocazii. Cred că publicul asta a venit să vadă. Sigur că ne-am fi bucurat să plecăm cu trei puncte de aici. Am fi avut maximum din două etape, era o victorie care ne dădea moral. Campionatul e lung, îmi doresc să avem un parcurs cât mai lung şi constant. În acelaşi timp îmi doresc acelaşi lucru şi echipei din Timişoara”, a spus şi Dan Stupar, tehnicianul Progresului Pecica.
Foto: Virgil Simonescu
Ati inlaturat singurii oameni capabili, Pantilimon si Codrea. Bravo Druckeria.