Poli Timişoara şi Rapid Bucureşti s-au reîntâlnit vineri după-masă într-unul dintre ultimele evenimente organizate pe stadionul „Dan Păltinişanu”, care aşteaptă şi tot aşteaptă marea demolare. Deşi oficial arena e închisă publicului, la acest joc s-a făcut o excepţie şi spectatorii au putut pătrunde pe la vestiare până pe pistă pentru a vedea jocul.
De fapt, lumea a umblat cam pe unde a dorit şi la un moment dat a urcat chiar în tribuna I, care evident că nu reprezintă niciun pericol de a se îmburda subit (s-a demonstrat poate şi că stadionul a fost închis abuziv înainte de termen). Spectatorii au fost într-un final izgoniţi de pe locurile cât se poate de safe. Sute de fani, dacă nu chiar aproape două mii de-a lungul jocului demonstrativ de ieri au stat pe marginea gazonului, în imediata apropiere a fostelor legende poliste şi rapidiste, precum în timpurile romantice ale fotbalului fără garduri şi împrejmuiri. Şi… nu s-a întâmplat nimic grav, dimpotrivă spectatorii obişnuiţi au putut vedea, mulţi dintre ei în premieră, zona vestiarelor şi tunelul pe care pătrundeau fotbaliştii timişoreni la marile meciuri. Un tunel care a rămas împregnat cu imagini ale gloriei apuse.
Pe teren Poli i-a avut printre alţii pe Luchin, Dancia, Latovlevici, Naidin, Vlaicu, Tavi Popescu, Velcea sau Băban. Rapidul a răspuns cu Dulca, Goge, Bozovic, Kamara (artistul), Vlada sau C. Lazăr (ultimii doi marcând şi golurile oaspeţilor). Pe margine au asistat şi legende precum Imi Dembroschi. Mai mereu cele două echipe au fost solicitate la poze şi autografe şi a ieşit o adevărată sărbătoare. Iar clubul de copii Alb-Viola a format şi o mică galerie. Pentru conformitate s-a încheiat 2-1 pentru giuleşteni, veniţi la Timişoara, tot ca pe vremuri, cu trenul. Golul lui Poli l-a marcat la Latovlevici.
Multă lume venind şi pentru că evenimentului i s-a făcut reclamă, de către rapidişti, ca fiind ultimul meci pe „Dan Păltinişanu”, lucru care nu e sigur (precum multele în Timişoara). Rapid, bine organizată la old boys, joacă mâine şi la Arad, pe noul stadion al lui UTA.
Tot pe bătrâna arenă, dar la „oficială” va avea loc şi o expoziţie temporară la finele lui octombrie şi probabil nici acesta nu va fi ultimul ultimul eveniment.