Raul Ambruş: „Aş fi avut varianta să mă întorc inclusiv la PNL”....

Raul Ambruş: „Aş fi avut varianta să mă întorc inclusiv la PNL”. Cum şi-a motivat opţiunea pentru PSD (video)

0
DISTRIBUIȚI

Raul Ambruş a explicat la PRESSALERT LIVE traseul său politic inedit, de la momentul părăsirii cu scandal a PNL-ului, creării formaţiunii „Partidul Liberal Timiș” şi colaborării cu USR prin ATU (Alianţa Timişoara Unită) şi până la înregimentarea în PSD alături de echipa lui.

Întrebat despre perioada în care era în cercul „liberal” apropiat al fostului primar Nicolae Robu, Ambruş a replicat: „Bineînţeles, eram preşedinte la nivel de tineret pe Timişoara şi susţineam partidul şi implicit candidatul chiar dacă a pierdut alegerile. Cred că mi-am câştigat acel loc pe bună dreptate, datorită implicării în cadrul partidului, nu altor interese sau prin alte intrări, pentru că pe bună dreptate am avut un număr foarte mare de membri în spate la nivel de partid şi chiar organizaţia municipală a PNL Timişoara. Avea coloana vertebrală făcută pe membrii organizaţiei de tineret, care implicit erau preşedinţi la nivel de cartiere şi în biroul local. Şi prin implicarea în campanie şi faptul că PNL Timişoara era oarecum dependent de organizaţia de tineret şi implicit de mine, care eram preşedinte, am gravitat în această zonă de care dumneavoastră vorbiţi. Gravitat, era cel mai apropiat, dacă ştiţi bine, cu domnul Popoviciu, cu domnul Bîtea, ăla era cercul 0, nu eram eu… Dacă e să vorbim din punct de vedere administrativ e corect, dacă e să vorbim politic, nu. Era cercul de care vă vorbeam”.

Despre momentul alegerilor cu scandal de la mall, Raul Ambruş a rememorat: „La Filarmonică prima dată. Nu (la mall). Dacă nu eraţi dumneavoastră (n.r. Dragoş Boţa) să daţi acele imagini de la intrare, cel mai probabil rămânea doar adevărul transmis de Dănuţ Groza şi Alin Nica. Aşa s-a văzut pe imagini realitatea şi faptul că au fost tăiaţi de pe convocator jumătate din membrii cu cotizaţia plătită la zi. S-au făcut alegerile cu firma de pază, care a blocat accesul membrilor care aveau chitanţa că au plătit cotizaţia. Erau oameni în care soţul a putut să intre, era pe convocator, nevasta nu a putut să intre. Nu se regăsea pe convocator, dar şi în condiţiile astea, pe numărul de voturi şi din cotizaţii plătite în cadrul partidului PNL Timişoara, aş fi câştigat alegerile, drept dovadă de aceea le-au şi anulat. Pe mine m-au exclus ca să nu mai pot să candidez. Au scos toţi oamenii de pe convocator, în afară de cei 200 de susţinători ai lor şi au refăcut alegerile la Iulius Mall, dar eu n-am mai candidat, fiind exclus, a candidat Claudiu Chira parlamentar. Eu l-am sprijinit într-adevăr, dar n-am mai candidat eu. Acolo au scos toţi membri de pe Timişoara, au lăsat 200 a lor, 500 şi ceva care erau susţinătorii noştri i-au scos afară şi au adus din judeţ, cu brăţări pe mână, cum bine ştiţi. Două firme de pază, două filtre, să intre în funcţie de culoarea brăţării de pe mână. În parcare la Iulius Mall a fost marea organizare”.

„Nu a fost niciun preţ. Haideţi să vă spun de unde am început. Relaţia cu USR şi Dominic Fritz a început încă de când eram la PNL. Înainte de scandalul alegerilor interne, eram secretar general pe organizaţia PNL Timişoara şi gestionam organizaţia, la modul în care eu ţineam şi şedinţele. Alin Nica fiind interimar la judeţ şi pe Timişoara. În acel moment s-au purtat primele negocieri cu USR pentru a forma o majoritate pe consiliul local, negocieri la care am fost la masă şi am participat activ cu domnul Nica, acolo s-a negociat şi viceprimarul şi majoritate din CL, până la momentul în care eu am fost dat afară de la PNL şi mi s-au furat alegerile interne, noi aveam stabilit un protocol de colaborare, care reprezenta un viceprimar. Drept dovadă domnul Tabără a ajuns viceprimar. Iar eu ieşind din cadrul partidului, eu am continuat discuţiile pe care le-am început din interiorul PNL-ului. Şi era o chestiune de onoare şi o normalitate dat fiind faptul că asta era dorinţa electoratului şi a câştigat într-un mod zdrobitor Fritz şi în 2020.


Era normal să continuăm să susţinem proiectele cu care dânsul venea pentru că de aceea a fost votat de timişoreni. Eu doar am continuat această politică începută din interiorul PNL-ului. Şi drept dovadă inclusiv preşedintele PNL Timişoara, Cosmin Tabără, vota şi el proiectele delicate ale domnului Fritz. Chiar dacă ceilalţi opt consilieri PNL nu le votau. Deci nu am fost singurul. După care, la un an, s-au alăturat şi PSD… cu susţinerea proiectelor domnului Fritz. Nu era vorba că treceam proiecte punctuale ca şi ceream ceva la schimb. Departe de mine gândul ăsta, am fost angrenat în viaţa administrativă a oraşului”, a răspuns Ambruş când a fost întrebat care a fost costul colaborării cu Fritz.

„Să lămurim şi cu partea de dreapta (n.r. stânga/dreapta politică). Din punctul meu de vedere, în ultimii ani, măsuri de dreapta a luat PSD-ul la nivel guvernamental… Amnistia fiscală inclusiv. Nu e vorba că m-au pus pe funcţie, ţin cont şi că am venit din mediul privat. Pentru că n-am mai vrut să mă întorc în rândul PNL-ului. Am avut o discuţie serioasă cu colegii care m-au urmat din PNL. Vorbesc de peste 500 de colegi care au rămas alături de mine în cei trei ani cât am fost în instanţă cu PNL. Aş fi avut varianta să mă întorc inclusiv la PNL, domnul Pirtea chiar m-a sunat, după ce a fost schimbat Nica, să revin. Am avut o discuţie cu cei 500 şi ceva de colegi pe care i-am înscris la PSD şi m-au urmat. Am fost chiar fizic la Casa Studenţilor cu 500 de oameni evenimentul. Cu domnul preşedinte Alfred Simonis. În primul rând nu l-aş fi susţinut niciodată pe alianţa cu USR-ul pe Alin Nica la CJT şi oricum pe voturile mele le-aş fi direcţionat lui. În primul rând structura asta de partid care a plecat din PNL, care însumează 500, 580 de oameni, au ţinut şedinţă la două săptămâni. Am făcut un ONG ca să dau umbrelă sub care să activeze timp de trei ani cât nu am mai fost în cadrul PNL. Altfel aceşti oameni se pierdeau, fiecare la rândul lor au nişte cunoştinţe, nişte voturi în spate, pe care am vrut să le direcţionăm domnului Simonis. Pentru că din cauza lui Nica am plecat din PNL şi nu l-aş fi susţinut la CJT. Aceasta a fost prima discuţie pe care ma avut-o cu dumnealui, după care am ajuns la un consens să ne înregistrăm în rândurile partidului”, a explicat Raul Ambruş trecerea la PSD.

Despre apariţia şansei rapide de a deveni subprefect, acesta a precizat că nu acesta a fost preţul: „Asta a apărut ulterior, domnul Ionescu şi-a dat demisia, vrea să candideze la CL, a fost funcţia vacantă. Eu fiind implicat activ în administraţia locală, din postura de consilier local, domnul Simonis mi-a propus acest lucru. Eu l-am valorificat… Ceilalţi membri erau angrenaţi în alegerile locale, erau pe liste, consilieri judeţeni, locali, alţii la parlamentare… E o mândrie să fiu reprezentantul guvernului în teritoriu. Propunerea pe care mi-a făcut-o PSD, nu am de ce să mă ascund aici”.

„Am fost de la 18 până la 33 de ani în PNL. Am fost în instanţă datorită faptului că mi-au fost furate alegerile, după care m-am înscris doar în PSD. N-am schimbat cinci partide, la şase luni sau la doi ani sau în funcţie de conjuncturi politice. Şi de aici nu mă veţi vedea plecând într-un alt partid. Nu cred că voi mai pleca de aici. Nu sunt de acest gen”, a adăugat Raul Ambruş cu referire la motivul pentru care consuideră că nu poate fi catalogat un „traseist politic”.

„Am preferat să fac această schimbare şi datorită forţei pe care o are partidul la nivel naţional şi a ceea ce face la nivel de judeţ, vorbim de investiţii pe infrastructură şi pe domeniul de sănătate, investiţii care chiar se văd. Şi am vrut să pun umărul aşa cum pot eu. Acum am şi eu ocazia în această funcţie. La mediere la ajutarea deconcentratelor în relaţiile cu ministerele de resort pentru toate aceste investiţii”, îşi motivează Ambruş opţiunea pentru PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.