Spectacolele lunii decembrie pe scenele din Timișoara

Spectacolele lunii decembrie pe scenele din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Ultima lună a anului începe la naționalul timișorean în 1 decembrie, cu spectacolul „Canicula”, jucat în sala sdudio „Uțu Strugari”, unde vor mai avea loc spectacolele „Amintiri din epoca de școală” și „Aniversarea”, iar „Conul Leonida față cu reacțiunea” va încheia programul spectacolelor din decembrie, în sala mare. Din 4 decembrie, cele două scene ale teatrului vor găzdui spectacolele Festivalului European al Spectacolului Timișoara, care va începe cu spectacolul „Trezire”, în sala mare, unde mai sunt programate spectacolele „10 lucruri pe care le-am pierdut la festivalul Mamaia”, „Părinți”, „Reconstituirea”, „Harta lui Elian” și „Ierbar”. Spectacolele festivalului care vor avea loc în sala studio „Uțu Strugari” sunt „Ochii mamei”, „Decalogul după Hess” și premiera „Absurdinia”.

În data de 1 decembrie, opera timișoreană va găzdui două reprezentații ale spectacolului „Don Quijote”, susținut de elevii studioului de dans „Hellena Ganser”, iar în 11 decembrie va avea loc baletul „La Bayadère”, urmat în 14 decembrie de Gala Excelenței Bănățene. Programul lunii va continua cu opera „La Bohème” de Giacomo Puccini și baletul „Spărgătorul de nuci” de P.I. Ceaikovski, spectacol susținut de elevii studioului „Suzanart Dance”. Un concert de colinde de Crăciun va fi susținut în 18 și 19  decembrie, în sala Capitol, va mai avea loc o reprezentație cu baletul rock „Dancing  Queen”, iar în 31 decembrie, publicul este așteptat la tradiționala operetă din ajunul Anului Nou, „Liliacul”, cu Pavel Bartoș invitat al serii.

În 6 decembrie, teatrul maghiar readuce pe scenă două reprezentații ale spectacolului  „Tragedia omului”, în regia lui Silviu Purcărete, după monumentala dramă filosofică a lui Madách Imre despre condiția umană și sensul vieții. Izgonirea lui Adam din Paradis și călătoria sa  simbolică prin istorie, însoțit de Lucifer, prilej de a dezvălui profunzimile sufletului uman, este minuțios construită de Purcărete cu ajutorul scenografului Dragoș Buhagiar, a compozitorului Vasile Șirli și a unei impresionante distribuții. Spectacolul „Caravaggio” va fi jucat în 18 decembrie, urmat în 21 decembrie de „1978”, acesta din urmă în clădirea fostei facultăți de hidrotehnică

În luna decembrie, teatrul german are primul spectacol, „Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet” în 7 decembrie, urmat de premiera  „Poveste de Crăciun”, de Charles Dickens, o versiune scenică de Sabine Dissel în regia Taniei Drăghici, care va avea șapte reprezentații. Povestea se petrece în Ajunul Crăciunului, când toată lumea se pregătește să-l sărbătorească, cu excepția lui Scrooge, care îl urăște. Și totuși, i se pregătește o sărbătoare de neuitat, din dorința de a-i schimba părerea.


Ultimele spectacole ale lunii vor fi „Jurnal de România. Timișoara”, „Fiul”, „Après Ski – Liniște aici sus!” și „Slugă la doi stăpâni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.