FEST-FDR 2024 continuă în acest sfârșit de săptămână cu noi spectacole

FEST-FDR 2024 continuă în acest sfârșit de săptămână cu noi spectacole

0
DISTRIBUIȚI

Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Românești (FEST-FDR) 2024 continuă în acest sfârșit de săptămână, cu noi spectacole de o mare diversitate.

Sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Național din Timișoara, Teatrul Metropolis din București prezintă spectacolul „Părinți”, un scenariu conceput de regizorul Cristian Ban și de scriitoarea Diana Bădică, după romanul omonim, care spune mici istorii ale oamenilor obișnuiți, legați între ei prin nevăzute fire, într-un spectacol plin de umor și de candoare. Acestea sunt aduse pe scenă de actori talentați ai teatrului Metropolis, care, prin replicile lor, dau viață acestor povești și reconstruiesc universul mărunt al scării de bloc de la sfârșitul anilor ʹ80 și începutul anilor ʹ90.

Duminică, 8 decembrie, de la ora 17:00, Teatrul de Artă București aduce pe scena  sălii studio „Uțu Strugari” spectacolul „Decalogul după Hess” de Alina Nelega, semnat de regretatul regizor Gavril Cadariu și interpretat de actorul Nicu Mihoc, care atrage atenția asupra implicațiilor pe care dictatura, extremismul și războiul le au asupra individului și societății, așa cum au fost ele mărturisite de cei care au supraviețuit celui de-al doilea război. În aceeași zi, de la ora 19:00, Teatrul Național din Craiova prezintă în sala mare spectacolul „Reconstituirea”, în regia Catincăi Drăgănescu, inspirat din filmul lui Lucian Pintilie și din alte opere ale anilor ʹ60 și ʹ70, despre felul în care arăta la vremea respectivă societatea, despre atitudinea oficialităților și cum se răsfrângea aceasta asupra tinerilor și nu numai.

Prima parte a festivalului se încheie marți, 10 decembrie, ora 19:00, în sala mare a teatrului național, cu spectacolul pentru copii și adulți „Harta lui Elian” de Angela Ioan și Nicoleta Lefter, care semnează și regia, pus în scenă de teatrul pentru copii și tineret Gong din Sibiu. Povestea lui Elian dezvăluie un univers în care cuvintele sunt enigme care trebuie descifrate, într-un spectacol care îmbină tehnologia cu umanitatea. Elian, un dislexic, descoperă lumea construindu-și propria hartă și propriul sistem de navigare într-un univers aflat în permanentă mișcare.

Biletele pot fi cumpărate online, pe www.tntm.ro  sau la agenția teatrului, deschisă între orele 11:00 și 19:00 în fiecare zi a săptămânii, cu excepția zilei de luni.


Copiii, elevii, studenții, pensionarii, veteranii, precum și grupurile mai mari de 15 persoane beneficiază de reduceri de preț la bilete, iar persoanele cu dizabilități beneficiază de acces gratuit. Mai multe informații pe https://www.tntm.ro/tarife/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.