Proiect transfrontalier de susținere a învățământului preuniversitar, lansat de către o facultate...

Proiect transfrontalier de susținere a învățământului preuniversitar, lansat de către o facultate din cadrul Universității Politehnica Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

„Digital U2 – Design your future career in challenging times” e un proiect marcat UPT, prin Facultatea de Management în Producție și Transportrui, care vizează dezvoltarea competențelor digitale și de cercetare pentru 50 de cadre didactice din mediul preuniversitar și implicarea a 160 de elevi din cele două licee în activități extracuriculare  în perioada 2024-2026, în vederea îmbunătățirii inserției acestora pe piața muncii, dezvoltarea unor abilități digitale și inter-personale.

UPT, prin Facultatea de Management în Producție și Transporturi, a lansat un proiect cofinanțat de UE, în valoare de 470.000 euro, prin Programul Interreg IPA Romania-Serbia, în care sunt implicate și două licee, „Nikola Tesla” din Vârșeț și „Ion I.C. Brătianu” din Timișoara, cu profil tehnic și de economie, selectate pe baza bunelor colaborări anterioare.

„În cadrul conferinței de lansare, managerul proiectului, conf.univ.dr.ing. Sabina Potra, a subliniat importanța investițiilor într-un nou laborator de neuromarketing, primul din vestul țării, și nevoia de dezvoltare a unor abilități digitale și de cercetare.

Prezent la eveniment din partea conducerii UPT, prof.univ.dr.ing. Liviu Marșavina, prorector, a declarat că universitatea susține astfel de proiecte, care vin să confirme prezența universității în comunitate.

În cadrul proiectului, cadrele didactice vor fi implicate în scrierea de lucrări științifice și cercetare aplicativă utilizând echipamente de neuromarketing precum Eye tracking, Electroencefalograma și Spectroscopie funcțională cu infraroșu pentru a-și dezvolta noi tehnici de predare adaptate noilor cerințe ale elevilor și ale mediului de afaceri. Aceste echipamente oferă informații privind atenția și preferința respondentului cu privire la ceea ce este testat utilizând informații din activitatea cerebrală a acestuia.

Elevii vor lucra în echipă, își vor dezvolta abilități multiculturale, își vor îmbogăți competențele socio-emoționale și antreprenoriale, precum și cele digitale, fiind pregătiți și motivați spre a-și proiecta cariera profesională viitoare pe o platformă inovatoare care îi va pune în legătură directă cu potențialii angajatori. În cadrul proiectului vor fi realizate o serie de activități, atât pentru profesori (scrierea academică în procesul de învățare pe tot parcursul vieții, metode cantitative și calitative de formare în cercetare, I Living Labs, folosind metode de predare incluzive și inovatoare, tehnologii de urmărire a ochilor și a activității cerebrale, tabără de pregătire a profesorilor), cât și pentru tineri, în special cei aflați în grupuri vulnerabile (training digital, formare profesională și vocațională, tehnologii moderne de IT și marketing, facilitarea legăturii cu angajatorii)”, a transmis Universitatea Politehnica Timișoara.


LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.