„Culoare și magie la Pediatrie”. Clinica „Bega” din Timișoara, însuflețită de copii,...

„Culoare și magie la Pediatrie”. Clinica „Bega” din Timișoara, însuflețită de copii, pentru copii (foto)

0
DISTRIBUIȚI


Zilele petrecute în spital sau chiar și o simplă vizită la medic nu este o plăcere pentru nici un copil, mai ales dacă are o problemă de sănătate, motiv pentru care Palatul Copiilor din Timișoara a inițiat un proiect menit să aducă zâmbetul pe fața celor mici veniți pentru un consult la clinica de pediatrie „Bega”.

Mici artiști înscriși la cercul de pictură  și desen care au loc la Palatul Copiilor au pictat manual pereții clinicii, aidoma altor spitale pentru copii din țări occidentale, pentru a da culoare pereților reci și lipsiți de viață și a aduce puțină bucurie pe chipul micilor pacienți, făcându-i să uite motivele, uneori traumatizante, pentru care se află acolo, animând spațiile cu povești captivante.

În fiecare săptămână, 12 artiști implicați în proiectul „Culoare și magie la Pediatrie” – Iulia Karacsov, Felicia Jujescu- Roboş, Beatrice Ţâmbală, Tania Ciurgăuan, Diana Pereni, Mara Lazoc, Andreea Papa, Bogdan Vlase, Ioana Bilţ, Diana Buia, Elisa Boldici și Elena Andraş – cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani, coordonați de prof. Daniela Scurtulescu, au făcut muncă de voluntariat la spital, timp de trei săptămâni, preț de câteva ore pe zi, și au pictat spațiile disponibile cu personaje îndrăgite de cei mici, precum Mickey Mouse, Goofy, Stich, rățușca Tweety, șoricelul Tuffy, sau din filmele „Întors pe dos”, „Spongebob”, „Pisicile aristrocrate” sau „Mario”. Și alte colțuri ale clinicii au prins viață cu animăluțe o girafă, o vulpiță, iepurași și câteva zburătoare care își salută voios micii pacienți. Există și un colțișor dedicat naturii botanice, unde sunt înfățișate flori delicate și frunzulițe de forme variate, printre care se strecoară subtil câțiva fluturi frumos colorați. Zmeele lansate printre norișorii pufoși deasupra cărora zboară necontenit, sau fluturii zburdalnici nu lipsesc nici ei din cadru, găsindu-și fiecare câte un loc alături de celebrele personaje din desene animate, care vin să întregească un cadru de basm. Copiii au lucrat în echipă, reușind să creeze o pictură colectivă sub îndrumarea profesoarei lor, care s-a implicat trup și suflet alături de micii artiști, din dorința de a dărui cât mai multe zâmbete și veselie celor care au parte de o suferință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.